Do podloge uničene gume

Nihče ne mara ponedeljkov. Prejšnjega pa si bo še posebno zapomnil 20-letni Mariborčan, ki so ga ustavili policisti. Ti so najprej ugotovili, da gospodič vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja (kar niti ni tako nenavadno, saj izpita sploh še ni opravil). A to še nikakor ni vse. Policisti so si malce ogledali še njegov avto in ugotovili, da se fant bolj ali manj vozi po blagu. Sprednji gumi sta bili namreč tako zelo obrabljeni, da je na več točkah ven štrlela podloga iz tkanine oziroma karkasa. Vozilo so 20-letniku zasegli, ga ovadili zaradi vožnje brez izpita in mu naložili še 400 evrov kazni. Policisti so novico o vozniku pospremili s stavkom: »Ko misliš, da si videl že skoraj vse …«

Nakradel nože, hrano, posteljnino …

Tatovi nikoli ne počivajo. Čeprav so kampi na obali te dni malce manj nagneteni kot poleti, se v njih še vedno najde dovolj »robe«. Tako je prejšnji petek v Luciji nekdo najprej vlomil v prikolico, iz katere je odnesel indukcijsko ploščo, grelec za vodo, kuhinjske nože in celo dva kompleta posteljnine (te res nikoli ni preveč, kajne?). Malce pozneje so policisti prejeli še eno prijavo o vlomu v istem kampu, kjer je nekdo odnesel moško gorsko kolo, hrano, še en kuhinjski nož in blazine za stole v skupni vrednosti 500 evrov. Dan pozneje pa je v Izoli nekdo iz odprte omarice pred večstanovanjsko stavbo ukradel kar 16 parov čevljev, katerih skupna vrednost naj bi znašala okoli tisoč evrov. Ali je za vse našteto odgovorna ista oseba, ni znano. A če je, si bo ta z nakradenim zelo lepo uredila stanovanje, po svetu pa bo hodila zelo urejena.

Namesto denarja v torbi pitoni

Američan Brian Gundy je zagnal pravo paniko, ko je ugotovil, da mu je nekdo iz avta ukradel torbo. A ta ni bila polna denarja, zlata ali diamantov, temveč so v njej počivali in nanj čakali štirje pitoni in kuščar – Piper, Shorty, Whitey, Bob in Stretch. Da so njegovi ljubljenčki izginili, je gospod ugotovil po predavanju, ki ga je imel v knjižnici v San Joseju. Samo mislimo si lahko, kako presenečeni so bili nepridipravi, ko so odprli zadrgo in v torbi zagledali plen. Dva pitona je moški, ki se sicer ukvarja z vzrejo in prodajo plazilcev, ima pa tudi trgovino z malimi živalmi For Goodness Snakes, našel v bližnjem smetnjaku. Kaj se je zgodilo z drugima dvema žvercama in tatom, pa še ni znano.

Pred obiskom pokliči

37-letni Christopher je bil dober človek, ki je imel svojega tasta tako rad, da se je iz Norveške odpravil na Florido, da bi ga presenetil za rojstni dan. A je Evropejec podcenil ljubezen Američanov do orožja in njihov strah do nevarnih »tujcev«. Norvežan je v torek zvečer prispel na Richardov dom in začel tolči po njegovih vratih. Ker se, da ne bi pokvaril presenečenja, očitno ni predstavil, ga je 61-letnik odgnal stran. Malo pred polnočjo se je vrnil in takrat trkal na zadnja vrata. Richard je prižgal luč na verandi in stopil ven, Chris pa je iz sence navdušeno skočil predenj. Tast se ga je tako ustrašil, pa tudi prepoznal ga ni, da je ustrelil v njegovo smer, pri čemer ga je zadel v srce in ga ubil. Nauk zgodbe: svoj obisk pri Američanih predčasno najavite.

Dragoceno uro mu je ukradel z zapestja

Japonskemu podjetniku so pred luksuznim hotelom v Parizu z zapestja ukradli 757.000 evrov vredno uro. Moški je v ponedeljek zvečer stopil na zrak, da bi v miru kadil. Do njega je pristopil moški, ki ga je prosil za cigareto, ko pa je stegnil roko, mu je z nje strgal uro in zbežal. Se sprašujete, kakšna je ura, ki je vredna toliko kot večsobno stanovanje v osrčju Ljubljane? Niste edini. Baje gre za luksuzno švicarsko uro znamke Richard Mille Tourbillon Diamond Twister, ki je okrašena z diamanti. V Parizu so samo v prvih osmih mesecih letos ugotovili 71 takih primerov, tatovi pa na bogate žrtve najraje prežijo v bližini Elizejskih poljan, luksuznih hotelov in pregrešno dragih trgovin. Imajo več različnih taktik, kako se dokopati do ur – eni žrtve pretepejo, drugi jih malce sunejo s skuterjem ali avtom. Ukradeno blago lahko na črnem trgu naprej prodajo po polovični ceni, včasih dobijo zanj še manj.