Pogovor med gosti v Brunarici Bizovik se je tudi danes še vedno vrtel okoli dogodka, ki je v četrtek dopoldne pretresel sicer miren predel na obrobju Ljubljane. »Slišali smo policijo, rešilce, potem pa so za dve uri zaprli cesto in nismo mogli nikamor,« je povedala ena od gostij. »Kolegica je videla, kako zabodeni ves bled napol sedi napol leži ob cesti. Grozno, da se kaj takega dogaja v našem kraju,« je dodala druga.

Policisti še vedno preiskujejo, kaj je vodilo 35-letnika, da je v predel trupa (po besedah očividcev v prsni koš) zabodel 28-letnega sostanovalca. A očitno je šlo za bolezensko stanje osumljenca. Uradni podatki so naslednji: kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanje poskusa uboja. Zgodilo se je v četrtek okoli 11. ure na območju Bizovika. Osumljenec je po dejanju sam obvestil policijo, ta mu je odvzela prostost. »Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je 35-letni moški v stanovanju z nožem zabodel 28-letnega moškega in mu zadal hude telesne poškodbe, njegovo življenje je ogroženo. Kriminalisti so opravili ogled kraja dejanja, zbiranje obvestil pa nadaljujejo. Motiv za dejanje še ni znan,« so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Oba, tako osumljeni kot zabodeni, sta državljana Slovenije. »35-letni osumljenec je trenutno v zdravniški oskrbi, saj je bila zanj odrejena prisilna hospitalizacija. V preteklosti še ni bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj,« so še sporočili s policije.

Napadel nov najemnik

Med domačini v ulici Pot v Dolino v neposredni bližini prej omenjenega lokala Brunarica smo izvedeli še nekaj več podrobnosti. Vse skupaj naj bi se dogajalo v stanovanjski hiši oziroma zunaj hiše, v kateri zgornje stanovanje oddajajo najemnikom. Vse do konca septembra je v stanovanju prebival mlad par, v začetku oktobra pa se je v drugo od dveh sob (kuhinja in dnevna soba sta skupni) vselil še 35-letnik. Kakšni so bili odnosi med stanovalci, ni znano. Je pa 35-letnik že v sredo menda ves nemiren poklical policijo. »Rekel mi je, naj pokličem policijo, češ da je bolan. Čudno je bilo,« je precej pretresena pripovedovala ena od bližnjih sosed. Na PU Ljubljana so potrdili, da jih je 35-letnik v sredo ob desetih zvečer res poklical in prijavil kršitev javnega reda. »Policisti so ob prihodu na kraj zbirali obvestila, vendar prijavitelja niso našli. Večkrat so ga klicali, a se ni javil. Ko je bil z njim vzpostavljen telefonski kontakt, je svojo prijavo in zaprosilo za posredovanje policije preklical,« je sporočil Tomaž Tomaževič s PU Ljubljana.

Naslednji dan, to se pravi v četrtek ob enajstih dopoldne, pa je očitno prišlo do še enega kratkega stika med najemnikoma. Starejši je pograbil nož in zabodel mlajšega.