Zjutraj po krajevnem času je bil tajfun okoli 400 kilometrov zahodno od otoka Chichi Jima in se pomika v smeri sever-severozahod s hitrostjo 25 kilometrov na uro in vetrovi do 180 kilometrov na uro, ki v sunkih dosegajo hitrost do 252 kilometrov na uro, je sporočila japonska meteorološka agencija.

Po napovedih bo tajfun japonsko otočje dosegel v soboto. Letalske družbe so za ta dan že odpovedale več kot 1100 poletov. Na tokijskem metropolitanskem območju bodo odpovedane številne železniške povezave, tudi hitre železnice shinkansen, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odpovedani sta tudi dve tekmi za svetovni pokal v ragbiju, predvideni za soboto. Tajfun bi lahko vplival tudi na potek dirke formule 1 za veliko nagrado Japonske, ki bo ta konec tedna v Suzuki. Kvalifikacije so že preložili s sobote na nedeljo, vsi sobotni dogodki na dirkališču pa so odpovedani.

Hagibis prihaja nad Japonsko mesec dni po tistem, ko je deželo vzhajajočega sonca prizadel tajfun Faxai, ki je zahteval eno življenje, okoli 130 ljudi je bilo poškodovanih.