Če lahko verjamemo vremenoslovcem, se nam obeta pravo indijansko ali babje poletje, sonce naj bi nam segrelo ozračje celo tja do 25 stopinj, kar pomeni toplo napoved za dneve, ki so pred nami. Pa ne samo v meteorološkem smislu. Dobili smo namreč tudi novo vročo miss Slovenije in še bolj vročo femme fatale Slovenije ali fatalno žensko po domače.

Špela Alič je misica, Natalija Verboten fatalka

Najlepšo v deželi so okronali v kulturnem domu v Črnomlju, ime ji je Špela, piše se Alič in študira socialno delo. Za Slovenske novice se je izpovedala, da je njen cilj postati psihoterapevtka in da je projekt Miss Slovenije eden od pomembnih korakov na njeni poti, ki ji je že pomagal in ji še vedno pomaga pri premagovanju lastnih strahov in osebnostni rasti. Če je bil nekoč izbor miss Slovenije nagnjen h glamurju, medijskemu blišču in pompu, se vse bolj zdi, da je prireditev ob poplavi lepotnih tekmovanj, med katerimi naziv miss kakšnega kopališča ali bazena niti ni več najnižja kategorija, pomanjkanju sponzorjev in vsesplošne medijske podpore povsem zvodenela. Je pa bilo zato več medijskega trušča na izboru najbolj usodne Slovenke leta v Festivalni dvorani v Ljubljani, ki ga že vrsto let organizira revija Avenija. Fatalka leta 2019 je postala Natalija Verboten, ki je na tronu usodnosti zamenjala Laro Komar. »Sem zelo sramežljiva ženska, kar ni videti, ko nastopam in pojem na odru ter sem glasna in dominantna,« je v kamere oddaje Pop IN na Pop TV po ovekovečenju dahnila ljubljenka Slovenije. Natalijo so namreč izglasovali bralci in bralke literature, ki jo lahko listamo pri svojem najljubšem frizerju, v boju za laskavi naslov pa je premagala Lorello Flego, Ivo Krajnc Bagola, Nives Orešnik, Zalo Đurić, Gajo Prestor in Jano Kotesko. Po kakšnih kriterijih se ocenjuje fatalnost, je za Pop IN utemeljila urednica AvenijePetra Kancler. »Danes mora fatalna ženska igrati tisoč in eno vlogo, se ob tem še smejati in biti sproščena. Ključno pa je, da ob tem ne izgubi svoje nežnosti, ženskosti, zapeljivosti, kar v tem ponorelem času ni enostavno.«

Pridih fatalnosti so in še vedno pripisujejo tudi gledališki in filmski igralki Tini Gorenjak, ki ena izmed glavnih igralk v novi slovenski telenoveli Najini mostovi, ki menda prihaja na televizijske zaslone že to jesen. Tina je v enem izmed svojih zapisov na družabnih medijih zapisala, da so honorarji televizijskih igralcev precej skromni. Celo tako zelo, da bi za snemanje reklame za prestižno avtomobilsko znamko verjetno dobila več, kot dobi za celo sezono nastopanja v televizijski seriji, kot so njen zapis na kratko povzeli na portalu Žurnal24.si. Kasneje je menda del tega zapisa zbrisala, za izbrani medij pa je razložila, da ne gre za škandalozen zapis, temveč da je le želela razbiti stigmo o tem, da slovenski igralci zaslužijo enormne vsote. »Pri nas je igralski poklic normalen poklic z normalnimi zaslužki. Ljudje mislijo, da gre za enormne vsote in da igralci živimo na veliki nogi, tako kot igralci v tujini, a to ne drži,« je potožila Gorenjakova.

Lara Jankovič za legalizacijo, Murko bo pel ob striptizerju

Usodna zapeljivka, celo usodna prodajalka ljubezni je po novem tudi igralka, političarka in socialna aktivistka Lara Jankovič. A le na odru. V novi predstavi Usodna Vivi se je zlila v eno z glavno junakinjo, poredno Vivi, ki je samostojna podjetnica in se ukvarja s prostitucijo. Za revijo Suzy je borka za socialne pravice mimo zgodbe o glavni junakinji povedala, da meni, da bi bilo treba prostitucijo, tako kot marihuano, že zdavnaj legalizirati, kajti to prinese večji nadzor, manj zlorab, bolezni in sivega trga. Je pa tudi sama poznala prodajalko ljubezni. »Imela je garsonjero, in ko je v prostem času šla naokoli po Gorici, ni dajala vtisa, da je prostitutka,« je še omenila Jankovičeva. Z manj ortodoksno obliko prodajanja užitkov pa se je zadnje čase ukvarjal Damjan Murko. Popularni pevec in organizator porok je za revijo Nova povedal, da bo odslej svoje odrske nastope popestril s striptizom. Vendar se na veliko žalost vseh Slovenk in Slovencev ne bo slačil on, temveč profesionalec, ki deluje na tem področju. Se bo pa zato popolnoma razgalil, kot je napovedal, za svoj tradicionalni novoletni koledar, ki bo menda še bolj vroč kot prejšnja leta. Kako pomemben je celoten odrski nastop, se zaveda tudi Anja Rupel. Za revijo Vklop Stop je povedala, da je že iz ansambla Videosex »prinesla zavedanje, da v glasbi ni pomembna le melodija, in kako nekaj zapoješ, ampak cel komplet.«

Tinkara Kovač je postala gledališka igralka

Da mora na odru vse stremeti k popolnosti, je prešinilo tudi Mikija Vlahoviča, člana skupine Viktory. Kot je zatrdil za Radio Aktual, medtem ko se je v etru premierno odvrtela nova uspešnica ansambla z naslovom Najlepša si, je v začetku oktobra začel hujšati, dokaz, da je na dobri poti, pa je obelodanil časopis Svet24, saj so v sestavku omenili, da so mu kolegi iz ansambla med intervjujem ponujali domače piškote, narejene z maslom, a se jim je Miki uspešno odrekel. Več sreče kot Miki, ki se mora odreči maslenim užitkom, da bo lahko fit, ima plesna zvezda Katarina Venturini. Za revijo Suzy je povedala, da so kilogrami z njo prijazni, saj njena telesna teža niha za največ dva kilograma, in da je, ko se pogleda v ogledalo, s seboj zadovoljna. Z vprašanji, povezanimi s kulinariko, se je pretekli teden v reviji Vklop Stop ukvarjala tudi Eva Hren, pevka, ki je letos zapela usodno pesem za zmago na Slovenski popevki. Na temo, kako se znajde za štedilnikom, je odgovorila, da rada kuha, vendar pozna kar nekaj precej boljših kuharic. Se ji pa zdi kuhanje, tako kot glasba, zelo ustvarjalno. Ustvarjalna je tudi Tinkara Kovač. Če smo jo doslej poznali kot pevko in flavtistko, je na seznam aktivnosti, s katerimi se ukvarja profesionalno, uvrstila še gledališko igro. V glasbeni komediji z naslovom Gola igra glasbenico, ki gre na zmenek, nedavno se je v vlogo igralke prelevila v Prešernovem gledališču Kranj, kjer je odigrala mamo v predstavi Kdo je sešil Vidku srajčico, v kratkem pa bo zaigrala tudi v uprizoritvi Župančičevih Mehurčkov.