Igralec Kevin Spacey zadnje čase ne nastopa v filmih, iz enega so ga celo naknadno odstranili, potem ko so v javnost prišle številne obtožbe o spolnem nadlegovanju. Spacey se zatem dlje časa ni pojavljal v javnosti, ta teden pa so ga videli v Beogradu. Po poročanju srbskih časopisov naj bi v Beogradu iskal lokacije za svoj novi film. Nekateri pa poročajo, da je v srbsko prestolnico prišel zaradi govoric, da imajo tam najboljši martini.

Razlog za Spaceyjev obisk bo verjetno še nekaj časa skrivnost, dejstvo pa je, da se igralec te dni v Beogradu ni ravno skrival. Svojevrstno presenečenje sta v ponedeljek doživeli igralki srbskega narodnega gledališča, ki sta med generalko predstave Sen kresne noči prišli na kratek predah v gledališki salon. Marija Vicković in Vanja Milačić sta se tam namreč zaleteli v Kevina Spaceyja, ki si je med obiskom Beograda zaželel obiskati tamkajšnje osrednje gledališče in nato prosil za ogled generalke, ki je ravno potekala. Spacey naj bi si v gledališču želel ogledati še druge prostore in začutiti vzdušje, kar morda še dodatno dokazuje, da Spacey v Beogradu išče lokacije za film.

V torek so ga fotografi ujeli pred restavracijo Novak1, ki je v lasti teniškega igralca Novaka Đokovića. Tam naj bi se navduševal predvsem nad ajvarjem in kajmakom, nekaj hrane so njegovi spremljevalci tudi odnesli iz restavracije. Med njegovimi spremljevalci je bil tudi Evan Lowenstein, 45-letnik, ki naj bi ga Spacey največkrat predstavljal kot svojega menedžerja, mediji pa se sprašujejo, ali sta v resnici par.

Spacey in Lowenstein sta se v javnosti prvič skupaj pojavila na podelitvi emmyjev leta 2016, ko je Lowenstein na prireditev prišel kot Spaceyjev spremljevalec, od takrat naprej pa so ju večkrat fotografirali na različnih lokacijah po svetu. Govorice so se pojavile predvsem zato, ker Spacey zadnje čase ne dela, hkrati pa naj bi Lowensteinova žena zahtevala, da njuni otroci ne pridejo v stik s Spaceyjem.

Julija so v Massachusettsu proti Spaceyju ovrgli enega od primerov spolnega nadlegovanja, še vedno pa ga preiskujejo v Londonu in Los Angelesu. Pred kratkim so ga v Londonu zaslišali v zvezi s šestimi obtožbami iz časa, ko je bil umetniški vodja londonskega gledališča Old Vic Theatre, med letoma 2004 in 2015, v Kaliforniji pa še vedno poteka sojenje v primeru, ko ga je maser obtožil otipavanja.

Spacey se je po številnih obtožbah umaknil iz javnosti, očitno pa ga je julijski uspeh na sodišču opogumil, da se vrne v javno življenje. Prejšnji mesec so ga namreč opazili na ulicah Seville, kako z glasbeno skupino prepeva pesem La Bamba, še pred tem pa je nastopil v Palazzo Massimu, osrednji stavbi rimskega narodnega muzeja, in bral poezijo Gabriela Tintija.

Kevin Spacey se z obtožbami o spolnem nadlegovanju ukvarja od leta 2017, ko ga je igralec Anthony Rapp obtožil, da je na neki zabavi splezal nanj, ko je bil Rapp star 14, Spacey pa 26 let. Spacey je takrat dejal, da se dogodka ne spomni in da se opravičuje, če je do tega res prišlo, hkrati pa je izjavo za javnost izkoristil za to, da javno pove, da je homoseksualec. To so mu številni zamerili, saj naj bi svojo homoseksualnost uporabljal kot olajševalno okoliščino za neprimerno spolno vedenje. Zatem so sledile številne druge obtožbe, Spaceyja so odpustili s snemanja filma Ves denar sveta, kjer so njegove prizore ponovno posneli s Christopherjem Plummerjem, odpustili pa so ga tudi iz serije Hiša iz kart.