Kot smo poročali takrat, je bila trgovina v času ropa zaklenjena, v njej pa sta bila varnostnik in prodajalka. Roparji naj bi pozvonili, varnostnik pa je, misleč, da gre za stranke, odprl. Kaj se je zgodilo potem in kaj vse so odnesli, policija takrat zaradi interesa preiskave ni razkrila, povedali pa so, da so roparji odnesli ure višjega cenovnega razreda, pobegnili pa naj bi z mopedom.

Na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov so kriminalisti čez poletje dognali, da so bili roparji trije, in sicer 32- in 33-letna državljana Srbije ter do sedaj še neidentificiran storilec. Vsi so vstopili v trgovino, eden od njih je z orožjem zagrozil prodajalki, druga dva zamaskirana storilca pa sta s sekirami razbila stekla vitrin in iz njih odnesla več ročnih ur. Skupna škoda znaša kar okoli 200.000 evrov.

Konec septembra so policisti aretirali in pridržali 32-letnega Srba. Preiskovalna sodnica je zanj odredila pripor. »Pri preiskavi so kriminalisti sodelovali tudi s tujimi varnostnimi organi. Aktivnosti za izsleditev 33-letnega državljana Republike Srbije in identifikacije neznanega storilca, še potekajo,« pa so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.