Na letališču London City se je zbralo okoli 100 ljudi. Nekaj jih je protestiralo na letališču, nekaj pa jih je poskušalo s sedenjem na dostopni cesti preprečiti vstop na letališče.

Nekaj protestnikov je splezalo tudi na streho nad glavnim vhodom v letališko stavbo in tam razobesilo plakat s sporočilom: "Naš planet umira."

"To počnemo, da se izognemo še večjim motnjam, ki jih lahko pričakujemo, če ne bomo nemudoma ukrepali," je skupina zapisala na spletnem družbenem omrežju twitter. "Letališče namerava podvojiti število letov. Nadaljnja vladna podpora širitvi letalskega prometa ni v skladu s podnebnimi kriznimi razmerami," so še dodali.

Policija je aretirala moškega, ki je poskušal protest uprizoriti na letu iz Londona v Dublin in kljub pozivom ni želel zapustiti letala. "Na letalo so vstopili policisti in moškega pospremili ven," je dogajanje na twitterju opisal novinar BBC Nicholas Watt, ki je bil eden od potnikov. Skupina Extinction Rebellion je sicer na družbenih omrežjih delila fotografije o aretaciji več njihovih članov.

Letališče je bilo ves čas popolnoma operativno

Iz letališča so medtem sporočili, da je London City tudi v času protesta ostal odprt in popolnoma operativen.

Skupina Extinction Rebellion sicer že vse od ponedeljka protestira na ulicah Londona, pri čemer prav tako uporablja cestne blokade. Policija je v treh dneh aretirala okoli 800 ljudi. Po pozivu skupine protesti potekajo tudi v številnih drugih svetovnih mestih.