Tudi ta vlada je pokazala svoj pravi neoliberalni obraz in skrbi predvsem za kapital ter bogato populacijo. Upokojencev je skoraj tretjina slovenske populacije, vendar smo redno spregledani, ker nas za to poklicane organizacije, DeSUS in ZDUS, ne zastopajo ustrezno. Tudi po njihovi zaslugi je prišlo do kolapsa pokojnin, ki so, odkar je Erjavec prevzel DeSUS v letu 2005, strmoglavile v primerjavi z neto plačami.

Politika pravi, da za povečanje pokojnin ni denarja. Jaz bi rekel, da ne gre za povečanje pokojnin, temveč za vračilo posojila upokojencem, ki si ga je politika vzela v času varčevalnih ukrepov. Da, spoštovana vlada, upokojencem dolgujete 7,25 odstotka pokojnin, ki ste jih začasno vzeli za sanacijo svojih zgrešenih politik.

Zato se pridružujem pozivu Matjaža Cerovca, da upokojenci sami organiziramo protest pred parlamentom. Glede na aktualnost dogajanja v parlamentu, ko se sprejema proračun, predlagam, da se upokojenci zberemo pred parlamentom v sredo, 23. 10. 2019, ob 11.30. Če nas pride samo pet odstotkov, je to 30.000 razžaljenih in ponižanih upokojencev. Zato pozivam tudi sindikat upokojencev in civilno iniciativo Za upokojence gre, da se nam pridružijo pri organizaciji tega protesta.

Gorazd Cuznar, Črnomelj