Trenutno največji dosežek podjetja je izdelava medeninastega droga za film Hustlers, filmski hit letošnje jeseni. Za piko na i pa jim je s samostoječim drogom uspelo opremiti celo stanovanje slavne ameriške igralke in pevke Jennifer Lopez, ki je na drogu vadila vlogo za Hustler kar na svojem domu v New Yorku. Sicer so drogove podjetja Lupit Pole uporabili v kar nekaj velikih filmskih produkcijah, med drugim tudi v zloglasnem portretu WikLeaksovega stvarnika Snowdna.

Ples ob drogu kmalu na olimpijskih igrah

Ples ob drogu se uvršča med fitnes trende, ki v zadnjih letih skokovito naraščajo. Je tudi odličen način za hujšanje, povečanje moči in izgradnjo vzdržljivosti. Po trenutnih ocenah se s plesom na drogu aktivno ukvarja 6 milijonov ljudi po svetu. Kot športna disciplina bo v kratkem uvrščen celo na olimpijske igre.

Od skromnih začetkov …

Pred desetimi leti sta solastnika Iztok Vodičar in Janez Štepec, po izobrazbi elektrotehnik in inženir strojništva, bolj za zabavo kot zares sprejela izziv in izdelala kakovosten vrtljiv drog za slovenski plesni studio Mademoiselle, ki je bil v lasti njune prijateljice. Od takrat se je vse odvijalo vzporedno z željo po učenju in ustvarjanju. Leta 2009 je podjetje Lupit Pole z dvema zaposlenima delovalo le na slovenskem trgu, v letu 2014 pa je prodrlo na evropski trg in se začelo širiti v ZDA.

… do sponzoriranja največjega pole dogodka na svetu

Danes je podjetje s 16 zaposlenimi, lastno proizvodnjo, tehničnim in raziskovalnim oddelkom ter mednarodnima oddelkoma za prodajo in marketing prisotno na največjih svetovnih tekmovanjih in je uradni sponzor največjega pole dogodka Pole Expo v Las Vegasu. Vzpostavili so široko mednarodno mrežo prodajalcev in z drogovi opremili plesne studie po vsem svetu.

Samo vrhunski izdelki so dovolj dobri

»Predvsem smo svojemu delu predani. Delamo z ljudmi in ne z opremo. Poslušamo. Naša ekipa raziskovalcev neprestano preučuje pretekle uspehe, jih združuje z zadnjimi trendi v strojništvu ter jih izpopolnjuje v sodelovanju z našimi partnerji, ambasadorji znamke Lupit Pole in vrhunskimi »pole« ter «aerial« umetniki - vplivneži, ki so aktivno vpleteni v proces razvoja. Tako se posvečamo potrebam uporabnikov in izboljšavam ter na trg pošljemo le visokokakovostne izdelke«, pravi direktor podjetja Iztok Vodičar.

Kako naprej?

Načrt podjetja je postati drugi največji proizvajalec pole izdelkov na globalnem trgu, kajti nove produkte razvijajo skladno z razvojem trgov in trendov. Najprej se bodo lotili produktov za ples na svili, potem pa tudi izven okvirov plesa na drogu - v razvoj opreme za fitnes in jogo oziroma opreme, ki jo bo narekovalo povpraševanje na trgu.