Dokaj neobičajna zgodba prihaja iz Bosne in Hercegovine. V glavni vlogi nastopa 21-letna Sunita Hindić Bošnjaković, v domovini znana kot starleta, (nesojena) pevka, nekdanja misica, osebnost z instagrama, po nekaterih informacijah pa celo elitna prostitutka. V medijih se tokrat ni znašla zaradi glasbenega talenta, lepote ali kopice znanja s področja poziranja pod pravim kotom, temveč zaradi umora 55-letnega Nina Ivankovića, podjetnika in lastnika družinskega hotela Vila Ivanković v kraju Buna blizu Mostarja.

V noči s četrtka na petek prejšnji teden se je Suniti in Ninu v njegovem hotelu pridružil moški, stari znanec policije. Čez čas sta šla Sunita in ta drugi moški v sobo, nakar naj bi jo ta postavil pred vrata, poroča časnik Dnevni avaz, sklicujoč se na vire blizu preiskave. Kaj se je dogajalo med njo in 55-letnim Ivankovićem, ni znano, je pa okoli šestih zjutraj poklicala taksi, a si kasneje v avtu premislila in se vrnila v hotel. Kakšno uro zatem so priče slišale strele. »Nisem ga hotela ubiti, ne vem, kako je prišlo do tega, saj sem se samo malo igrala s pištolo,« je po neuradnih informacijah osumljenka povedala preiskovalcem. Po pisanju lokalnega časnika je bil za 55-letnika usoden strel v hrbet, poleg trupla so našli morilsko orožje.

Po stopnicah so jo nesli

Ko je ugotovila, da je mrtev, je po lastnih besedah iz tretjega nadstropja hotela skočila v reko Buno, pri čemer naj bi si polomila obe nogi. S taksijem naj bi se potem odpeljala v bližino Travnika, kjer se je nekaj ur zatem, v petek zvečer, predala policiji. Kriminalisti mladenki očitno ne zaupajo, saj so v bolnišnici zahtevali, da ji odstranijo mavec in preverijo, ali se je pri begu zares poškodovala. Prvotna preiskava je namreč pokazala, da bi z balkona težko preskočila hotelsko teraso. Predvidevajo, da je gospodična v vodo skočila s precej nižjega zidu ob hotelu, kjer so našli tako njene čevlje z visokimi petami kot sledi krvi.

Kriminalisti so imeli v nedeljo pri dostavi osumljenke na tožilstvo nemalo težav, saj so jo morali zaradi zlomljenih stopal v mavcu iz policijskega vozila v zgradbo, ki nima dostopa za invalide, nesti skupaj z vozičkom. Fatalna svetlolaska, kakor jo opisujejo lokalni mediji, je tako znova privabljala poglede in pozornost, pri čemer si je obraz vendarle zakrila z oranžnim šalom. Preiskovalna sodnica je zanjo odredila enomesečni pripor, kriminalisti pa bodo zdaj ugotavljali, ali je šlo za nesrečo, kakor trdi 21-letnica, ali pa je načrtno morila in ji je pri tem morebiti kdo pomagal. Po še ne potrjenih informacijah naj bi namreč zaradi vpletenosti v umor prijeli še enega moškega. tak