Storilec je v ponedeljek nekaj po 17. uri ukradel tovornjak, nato pa z njim trčil v osem avtomobilov, ki so v bližini glavne železniške postaje v Limburgu čakali pred semaforjem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

S tovornjakom, iz katerega naj bi pred tem prav tako med čakanjem na semaforju potegnil voznika, naj bi avtomobile »stisnil skupaj«. Pri tem je bilo osem ljudi lažje poškodovanih.

Storilec naj bi bil policiji pred tem znan po kaznivih dejanjih, povezanih z mamili in nasilništvom, doslej pa ni bilo nobenih ugotovitev, ki bi kazale, da bi imel stike z islamističnimi skrajneži. Sam naj bi vse od aretacije molčal.

Po navedbah varnostnih virov je storilec v Nemčiji bival od novembra 2015, od leta 2016 je imel status subsidiarne zaščite

Primera zaradi nejasnega motiva dejanja za zdaj ni prevzelo nemško zvezno tožilstvo, ki je pristojno za ukrepanje ob sumu na teroristično dejanje, so pa v tesnem stiku z oblastmi v Hessnu.

Tudi nemški notranji minister Horst Seehofer je danes ob robu ministrskega srečanja v Luxemburgu izjavil, da za zdaj, ker je preiskava še v teku, ne more reči, za kaj bi označili to dejanje.