Zadnja laž je, da bodo morda povišali pokojnine za en odstotek, morali pa bi jih za 7,25 odstotka, kar lahko pozabimo, hkrati pa povečujejo plače državnim uslužbencem po dolgem in počez, da ne govorim še o »Koštrunovem zdravniškem lobiju«, ki nima nikoli dovolj denarja.

Državljani se morajo zavedati, da nam vlada povampirjeni kapitalizem brez vsakršnih vrednot. Edina vrednota je čim hitrejše bogatenje brez vsakih moralnih načel in vrednot, kar vodi v kraje in korupcijo brez meja, katerih najboljši kazalnik je TEŠ 6, kmalu pa bodo sledili tretja razvojna os, druga cev karavanškega predora, drugi tir in tako dalje. Ljudje, ki vodijo državo, si prizadevajo obogateti v času delovne dobe, potem jim bo pokojnina služila le še za bencin in cigarete, zato od njih ne pričakujte rešitve.

In kako napraviti temu konec? V bistvu enostavno: treba se je organizirati kot francoski delavci in kmetje, ki več mesecev blokirajo ulice in ceste ter državne urade. Seveda pa je treba za takšen množični upor imeti organizirano vodstvo v ustreznih civilnih iniciativah, potem pa začeti in vztrajati, po tehnikah Štruklja in Kuštrina, pogumno in brezkompromisno, saj nas je več kot 600.000.

Matjaž Cerovac, Šmartno ob Paki