Minilo je pol leta, odkar je Choupette Lagerfeld izgubila svojega lastnika, slovitega modnega oblikovalca Karla Lagerfelda, po katerem ni dobila samo priimka, ampak tudi del njegovega 300 milijonov evrov vrednega premoženja. Modrooka birmanka Choupette, kar v francoščini pomeni srček, je pred kratkim praznovala osmi rojstni dan in pokazala, da še vedno uživa v takšnem luksuzu, v kakršnem se je kopala, ko je bil nemški oblikovalec, ki je vodil modno hišo Chanel, še živ.

Razkošna zabava za rojstni dan

Za njen rojstni dan so ji osebni asistenti v njenem apartmaju priredili razkošno zabavo. To so ovekovečili tudi na fotografiji, objavljeni na Choupettinem profilu na instagramu, na katerem ima več kot 283.000 sledilcev, kar je dobrih dvajset tisoč več kot ob Lagerfeldovi smrti. Na njej je Choupette obdana s pisanimi baloni in vrečkami daril, med katerimi se je morda znašla tudi kakšna posodica kaviarja, ki ga obožuje, ali pa unikatna posodica za hrano, ki bo dopolnila njeno kolekcijo dizajnerskih modnih dodatkov.

Bila je Lagerfeldov navdih in ljubezen

Da je Choupette, ki so jo česali po štirikrat na dan, imela nos oziroma smisel za eleganco, je poudarjal tudi Karl Lagerfeld, ki ga je redno navdihovala pri ustvarjanju kolekcij oblačil. Rad jo je tudi fotografiral in njene fotografije delil na družbenih omrežjih, na katerih je zvezda postala tudi sama. Lagerfelda, ki je nekoč izjavil celo, da bi se, če bi bilo to mogoče, poročil z njo, je spremljala povsod in menda nikoli ni smela biti sama, zato je bila ob njej vedno pomočnica. »Nikoli si nisem mislil, da se bom tako močno zaljubil v mačko. Tudi sam sem ji zelo podoben. Sva kot stari par,« je rekel Lagerfeld, ki mu za svojo ljubljenko ni bilo treba skrbeti.

Še vedno dobro služi

Hitro je namreč postala prava manekenka, ki se je pojavljala v različnih modnih revijah po svetu, med drugim v naročju supermodela Laetitie Caste in ob Kate Moss. Sodelovala je z japonskim podjetjem Shu Uemura in proizvajalcem luksuznih izdelkov za male živali Cheshire & Wain ter se pojavila v dveh knjigah. Danes menda zasluži več kot štiri milijone dolarjev na leto, svojega slavnega lastnika pa se marca letos spomnila tudi tako, da mu je posvetila kolekcijo oblačil in modnih dodatkov #RIPDaddy (Počivaj v miru, očka). Prihodki od prodaje oblačil so šli, kot se za družbeno odgovorno zvezdo spodobi, enemu od kalifornijskih zavetišč za zapuščene živali. Luksuza, kot so kaviar, osebne pomočnice in kuhar, pa ji zaradi mastnih zaslužkov prav tako ne manjka.