»Bolj se trudiš, več sreče imaš.« Tako je vratar nogometašev Mure Matko Obradović zapisal na družbenem omrežju instagram po remiju brez golov v Ljudskem vrtu. Razpoložen je bil Obradović na štajersko-prekmurskem derbiju, ki mu je v Dnevnikovem glasovanju prinesel naziv najboljšega posameznika trinajstega kroga v prvi ligi. V letošnji sezoni je vpisal prve točke v glasovanju, očitno pa se dobro počuti na gostovanjih v Mariboru, saj je bil najboljši igralec kroga tudi po februarski predstavi na stadionu državnih prvakov.

Za trenerja Mure Anteja Šimundžo na položaju prvega vratarja ni nobenega dvoma. Matko Obradović uživa nedotakljiv status, saj je branil na prav vseh tekmah v letošnji sezoni. V prvenstvu v povprečju prejme zadetek na tekmo, v Ljudskem vrtu pa je petič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. V zadnji akciji na obračunu mu je zagotovo odleglo, ko je žoga po strelu Roka Kronavetra s škarjicami za malenkost švignila mimo njegove vratnice. Morda ima Obradović še večji motiv, ko se v dresu Mure pomeri z Mariborom. Pod Pohorjem je namreč preživel štiri leta, a se ni naigral, saj je bil udarni vratar vijoličnih Jasmin Handanović. Ko je dobil veliko priložnost, je Maribor v Stožicah doživel pokalni polom z Olimpijo. V Orebiću v južni Dalmaciji rojeni Obradović se je v Mariboru navadil strogega profesionalizma, mu pa ni težko priznati, da je spoznaval tudi nešporten način življenja. Z izkušnjami in nasveti mu je najbolj pomagal ravno Handanović.

Matko Obradović je eden najbolj zanesljivih vratarjev prve slovenske lige. Spomladi je z Muro podaljšal pogodbo do leta 2022, kar je razveselilo prekmurske navijače. Kdo ve, kako bi se razpletala njegova športna pot, če ne bi lani ravno na zadnji dan prestopnega roka prestopil. Da je oblekel črno-beli dres, sta zaslužna predvsem trener Ante Šimundža in nekdanji soigralec Rok Sirk.