V zelo izenačenem dvoboju so v uvodnih rundah razliko v številu čistih udarcev videli le sodniki. V nasprotju s pričakovanji pa je Švedinja v zadnjih rundah v dvorani Stožice postajala vse močnejša. Morda je vedela za zaostanek iz prve polovice dvoboja ali pa se je le držala nepisanega pravila, da ima domač boksar v pomembnih dvobojih vedno tudi minimalno prednost pri sodnikih.

Tesno borbo so sodniki na koncu dosodili Kozinovi, Švedinja pa je ob robu ringa pokazala nesporno nestrinjanje s sodniško odločitvijo. »Za dobro borbo sta potrebna dva. Razumem, da je bila Švedinja razočarana, saj je bil dvoboj res izenačen, a sama zase mislim, da sem bila boljša,« je v prvem odzivu po dvoboju v ringu povedala Kozinova.

O svojem, morda malce zadržanem boksu pa je dodala: »Švedinja se dobro pokriva. Presenetila sem jo z nekaj močnimi udarci v trebuh, ko je napadala, kar ji je vzelo energijo. A tudi ona me ni močno udarila in ni se mi zatresla brada.« Čeprav je bil izid tesen, Kozinova, ki jo je spremljal tudi najboljši slovenski boksar v zgodovini Dejan Zavec ocenjuje, da ni šlo za njen najtežji obračun: »Najtežja je bila borba z Mehičanko Irais Hernandez. Proti Švedinji sem bila psihično pripravljena bolje, verjela sem vase in v ekipo in to je odločilo obračun.«

Pester boksarski večer

Večer CFC 5 je sicer ponudil 12 borb. Eden vrhuncev je bil tudi nastop boksarja Andreja Bakovića v supervelterski kategoriji. Proti izredno hitremu Srbu Martinu Boškoviću je novi up slovenskega boksa zmagal v drugem krogu po močnem udarcu v pleksus. Za Ljubljančana je bila to že deseta zmaga v desetem poklicnem nastopu.

Monika Kučinić se je z Italijanko Irene Roggio potegovala za naslov svetovne prvakinje WCTS v borilni veščini K1. Gledalci pa so videli še eno od borb, ki ni trajala niti do konca prve runde, saj je Italijanka dvakrat padla po močnih udarcih Slovenke, iz njenega kota pa je v ring priletela brisača. »Pričakovala sem težko borbo, saj je nasprotnica izkušena. Verjela pa sem vase in vedela, da bo približno tako, kot je bilo,« je v prvem odzivu po tekmi povedala Kučinićeva.

Bojan Kosnedar-Želva je osvojil pas CFC v borbi MMA s Slavoljubom Mitićem. Po borbi je Kosnedar priznal, da bi sklenil športno pot, če bi izgubil. »Nisem bil boljši. Sreča je bila tokrat na moji strani. Enkrat zmaga eden, enkrat drugi in kar nekajkrat sem bil na napačni strani. Danes sem bil na pravi,« je po tekmi pokomentiral slovenski tekmovalec.