Avstrijsko smučarsko središče Kitzbühel je danes ponoči pretresla tragedija. 25-letnik je namreč pobil svoje nekdanje dekle, njenega novega fanta in še tri člane njene družine.

»Pravkar sem ubil pet ljudi,« je 25-letni Andreas E. šokiral policiste na postaji, ko je priznal svoje grozljivo dejanje in se predal. Sinoči se je v restavraciji srečal s svojim nekdanjim, 19-letnim dekletom in njenim novim 24-letnim fantom, je potrdil vodja tirolskih kriminalistov Walter Pupp. Trojica naj bi se tam malce sprla, a so se strasti, očitno zgolj na videz, hitro pomirile.

Okoli četrte ure zjutraj je osumljeni odšel na dom svojega nekdanjega dekleta in začel tolči po vratih. 19-letnica mu je takrat še enkrat zatrdila, da je njune zveze konec. Očitno ga je to potisnilo čez rob, saj je šel domov po bratovo pištolo in se dve uri kasneje vrnil. Prvi je pod smrtonosnimi streli padel oče dekleta, ki je odprl vrata, sledila sta njegova žena in sin.

25-letnik je nato prek balkona splezal v sobo, kjer je 19-letnica živela s svojim pet let starejšim fantom, in ju ubil. »Točno je vedel, kje ju najti, saj je tam z njo nekoč živel tudi sam,« je pojasnil vodja kriminalistov. Mladega morilca je opisal kot mirnega fanta iz okolice Kitzbühela, posebno pa poudaril, da ne gre za migranta, temveč za družinsko tragedijo. Dvojica se je sicer razšla pred dvema mesecema.