Varjenje in petarde? Ne gre skupaj, no!

Očitno smo že v tistem delu leta, ko pridejo na vrsto petarde, rakete in kar je še tovrstnih pripomočkov, ki mnogim še vedno predstavljajo vrhunec zabave in proslavljanja ob novem letu. Ali pa je tale Škofjeločan zgolj pozabil pokuriti vse lanske zaloge. Kdo bi vedel. Je pa možakar očitno tudi domači mojster in »obvlada« varilstvo. Tega početja se je lotil na napačnem kraju. Za varilni aparat je poprijel tam, kjer je imel shranjene tudi petarde. Saj veste, kako se je zgodba končala, kajne? Kabum! Po podatkih policije jo je varilec odnesel z manjšimi opeklinami po rokah. Pa še kakšno kazen zaradi kršitve predpisov o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih mu bodo policisti napisali. V poduk njemu in drugim domačim mojstrom.

S hrastom nad promet

Pred časom smo poročali o res bedasti potezi neznanca na Ljubljanskem barju, ki je promet na cesti skušal umiriti tako, da je nanjo posekal nekaj dreves. Zgledi vlečejo, slabi pa še bolj. Očitno je neki Štajerec našel navdih pri tem žabarju – kar je že samo po sebi neverjetna novica – in je na cesto med Rogozo in Miklavžem z motorno žago podrl 21 metrov dolg in 35 centimetrov debel hrast ter ga tam namenoma pustil ležati. Žal je nespametno dejanje imelo posledice, ki bi lahko bile tragične. Po cesti je namreč pripeljala 38-letna domačinka, v avtu je imela tudi osemletnega otroka. Trčila je v drevo, hujših poškodb pa na srečo ni bilo. Policisti ne poročajo, ali so nemarnega holcerja že ulovili.

Prazna denarnica mu ni bila všeč

Predrznost zmikavtov nima meja, tale štajerski tatič pa je bil ob tem še izbirčen. Pozno ponoči je 36-letnica peljala z avtom ob kanalu reke Drave v Miklavžu na Dravskem polju. Med vožnjo jo je prehitel neznani voznik karavana, se zapeljal prednjo in jo prisilil, da je avto ustavila. Stopil je iz njega, se napotil prot prestrašeni ženski, odprl vrata in proti njej nameril pištolo. Zahteval je denar. Nesrečna voznica mu je hitro izročila denarnico, možakar je bil sprva zadovoljen, ko pa je začel brskati po njej, je ugotovil, da denarja ni. Denarnico je odvrgel v Dravo in hvala bogu odpeljal naprej. Policisti ga še niso našli.

Eden nad vrata, drugi nad ciprese

Planinska sezona gre počasi h koncu in številne koče bodo zaprle vrata, nekaj jih bo ostalo odprtih čez konec tedna. Med bolj priljubljenimi je tista na Mangartskem sedlu. Očitno planincu ni bilo všeč, da so bila vrata koče ob njegovem prihodu zaprta. Resno dvomimo, da je bila nuja po zavetju in šilcu žganega tako močna, da je moral butati po vratih tako močno, da jih je resno poškodoval. Naredil je za okoli 550 evrov škode, v kočo pa mu očitno ni uspelo priti. Policisti ne poročajo, ali morda neznani planinec zdaj ves lačen in premražen tava naokoli. Našli ga niso.

Kot tudi ne zlikovca, ki se je v Prekmurju spravil nad – ciprese. Te rastejo okoli nekega spomenika v naselju Mota. Neznanec jih je porezal. Morda pa je potreboval nekaj zelenega za lep šopek. Dejanje vsekakor ni bilo lepo.

Avstralec pa nad kenguruje

Pri nas so nastradala vrata planinske koče in nekaj cipres, mnogo huje pa je bilo ta teden v nekem manjšem obmorskem mestecu v Avstraliji. Kdo ve, kakšen hudič je obsedel 19-letnika, ki je z večjim štirikolesnikom pobil najmanj 20 kengurujev, nekaj je bilo tudi samic z mladički v vrečah. Najstnik se je vozil po cesti in se namenoma zaletaval v kenguruje. To je počel skoraj dve uri, v kenguruje pa se je zabijal tako močno, da je mnoge odneslo na zelenice pred hiše meščanov tega malega mesteca, ki so kakopak zgroženi nad vsem skupaj. Morda se komu zdi nenavadno, da jih je toliko sploh našel, a kengurujev je v Avstraliji dvakrat toliko kot Avstralcev. Policisti so brezvestnega pobijalca kengurujev prijeli. Ob varščini so ga sicer izpustili na prostost, a je šef policije dejal, da taka kriminalna dejanja jemljejo nadvse resno, obdolžili pa ga bodo mučenja in ubijanja živali. Grozi mu do pet let zapora.