Moška sta nekaj časa živela skupaj, nato pa se je zdravstveno stanje zdaj že pokojnega poslabšalo. Ko je nekega dne svojega prijatelja našel brez znakov življenja, je truplo zavil v plastično vrečko in ga odložil v kleti, je policiji pojasnil 45-letnik, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po novici o najdbi trupla so se sprva pojavile tudi govorice, da je bilo truplo razkosano, kar se je kasneje izkazalo za neresnično. Prva sodnomedicinska obdukcija je tudi pokazala, da ni nobenih zunanjih znakov, da bi bila smrt posledica tuje krivde. Nadaljnje forenzične preiskave, tudi toksikološko analizo, bodo še opravili. Policija prav tako še ni potrdila identitete umrlega.

Po navedbah policije naj bi na smrad v kleti opozorile osebe, ki bi morale počistiti stavbo. Po poročanju avstrijskih medijev bi morali 45-letnika deložirati.

To je v pogovoru za APA potrdila tudi upokojena soseda, ki je več let bila v stiku s 45-letnikom. »Pogosto je sedel pri meni v kuhinji. Srkala sva kavo in več ur govorila o bogu in svetu,« je dejala soseda. 45-letnika opisala kot samotarja, ki pa ji ni bil nikoli neprijeten. V zadnjem času nista bila v stiku, ker je morala soseda na operacijo kolkov.

Upokojenka je še povedala, da je 45-letnik v hiši živel več let in ni dovolil nikomur, da bi vstopil v njegovo stanovanje, »tudi dimnikarju ne«. Da bi ga kdaj obiskal kak prijatelj, ni nikoli opazila, je še dejala.