Lanska jubilejna 50. izvedba Barcolane je bila nekaj posebnega, saj je postregla z Guinessovim rekordom po številu udeleženih jadrnic in rekordnim številom obiskovalcev. Spomnimo, na reli regati je lansko sobotno preizkušnjo slavila Tutta Trieste 2 s krmarjem Milošem Radonjićem, nedeljsko izvedbo Barcolane pa je osvojila italijanska jadrnica Spirit of Portopiccolo.

(»Jadralna regata Go to Barcolana by Kempinski in MK Group si zasluži vso podporo, saj pripomore tako k promociji slovenskega jadranja in športa na sploh, kot tudi k razvoju slovenskega turizma in razvoju Portoroža, kot edinstvene turistične destinacije,« je prepričan Kai Behrens, generalni direktor hotela Kempinski Palace Portorož.)

Jadralni praznik pa tudi letos podpirata Kempinski Palace Portorož in MK Group na čelu s predsednikom Miodragom Kostićem, ki ostajata glavna pokrovitelja regate Go to Barcolana from Slovenia ter partnerja znamenite Barcolane. Tudi po njuni zaslugi, lahko slovenske jadralce na regati že drugo leto zapored pospremimo iz Portoroža.

»Kot ena izmed vodilnih hotelskih verig v regiji, MK Group aktivno prispeva k razvoju slovenskega turizma in tako Portorož pozicionira kot eno izmed najbolj mondenih in prestižnih turističnih destinacij v tem delu Jadrana,« je poudarila Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnih poslov MK Group, ter dodala, da je strateška usmeritev MK Group podpora lokalnim skupnostim in lokalnim dogodkom. S tem želijo, da destinacije kjer poslujejo, postanejo turistično atraktivne ter vse bolj prepoznavne v svetu. To je hkrati eden izmed glavnih razlogov zakaj je MK Group skupaj s hotelom Kempinski Palace Portorož tudi letos poskrbela, da se jadralna regata Go to Barcolana začenja prav v Portorožu.

Kai Behrens, generalni direktor Hotela Kempinski Palace Portorož je izjavil, da je »Barcolana 51« ena izmed najprestižnejših svetovnih jadralnih regat na svetu ter da je ponosen, da lahko Hotel Kempinski Palace Portorož že drugo leto zapored podpira ta prestižni dogodek: »Jadralna regata Go to Barcolana by Kempinski in MK Group si zasluži vso podporo, saj pripomore tako k promociji slovenskega jadranja in športa na sploh, kot tudi k razvoju slovenskega turizma in razvoju Portoroža, kot edinstvene turistične destinacije.«

(»Regata lahko raste zgolj in samo, če jo prepozna tudi širše občinstvo. To pa ni možno, če ni zadostne podpore. Veseli me, da so v MK Group prepoznali pomen Go to Barcolana from Slovenia in še naprej podpirajo dogodek,« pravi eden najuspešnejših slovenskih jadralcev Vasilij Žbogar.)

Ambasador regate pa je še naprej tudi najuspešnejši slovenski jadralec Vasilij Žbogar. Večkratni dobitnik kolajn na olimpijskih igrah in svetovnih ter evropskih prvenstvih pa je poudaril pomen podpore MK Group in Kempinski Palace Portorož: “Regata lahko raste zgolj in samo, če jo prepozna tudi širše občinstvo. To pa ni možno, če ni zadostne podpore. Veseli me, da so v MK Group prepoznali pomen Go to Barcolana from Slovenia in še naprej podpirajo dogodek. Ne nazadnje to ni samo promocija jadralnega športa v Sloveniji ampak je tudi priznanje dobrega dela, ki ga v regato vlagamo že od samega začetka.”

Ljubitelji jadranja, pa tudi vsi ostali, ste tako vabljeni, da soboto 12. oktobra preživite v dobri družbi na slovenski obali in pospremite slovenske jadralne posadke na reli regati Go to Barcolana from Slovenia s štartom ob 10.00 uri izpred hotela Kempinski Palace v Portorožu in ciljem v Trstu. V nedeljo, 13. oktobra pa ste vsi vabljeni tudi v Trst, kjer bo potekala že 51. izvedba prestižne regate Barcolane.

*Slike: arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group.