Odbojka je krojila usodo tudi minuli teden. Zato se je veliko skakalo. V pravem, športnem smislu in duhu dokazovanja nacionalne identitete. Od same vzhičenosti nad športnimi uspehi in poskakujočimi navijači, ki so v prostem času seveda tudi sami kolesarji, igralci tenisa, kajtarji, maratonci, igralci športov z žogo in ljubitelji raznih drugih športnih udejstvovanj, se je olimpijskemu komiteju utrnila zamisel, da si tako športen narod zasluži državni praznik.

Marjan Šarec je navijal za odbojkarje

Ideja je seveda v navalu športnorekreacijske in navijaške histerije doživela obilno podporo skoraj vse estradno-športno-politične scene, tako da si lahko obetamo, da bomo 1. oktobra prihodnje leto že praznovali v slogu »za domovino – s športom naprej«. Ampak kaj nam bo praznik, ki ne bo dela prost dan? Zdaj pa nazaj k odbojki. Kdo je gledal in kdo ni gledal tekme s Poljsko in Francijo? Na Kanalu A so se lotili raziskovanja in našli nekaj politikov, ki so gledalcem oddaje Svet izpovedali svoja odbojkarsko-navijaška doživetja. Predsednik vlade in stranke LMŠ je tekmo gledal doma. »Navijal sem iskreno, tudi čestital za uspeh, da bi se pa kazal na nekih stadionih, da bi me ujele kamere, to pač ne,« je povedal Marjan Šarec in s tem dregnil predsednika Boruta Pahorja, ki se zelo rad kaže na stadionih in v športnih dvoranah. Šarčeva strankarska kolegica, poslanka Lidija Divjak Mirnik, se je spominjala, da je sedela na kavču in se drla skupaj s svojima otrokoma, kar se ji sicer ni zdelo najbolj vzgojno. Kje drugje kot na sedežni garnituri je navijal tudi poslanec iz opozicije Tomaž Lisec iz SDS. Tudi on je bil v domači družbi. »Na kavču pri sosedih, dve mlajši familiji, tri slovenske zastave in pa najbolj ponosno petje Zdravljice,« je kratko in jedrnato opisal svoj slog spodbujanja športnikov. Seveda so morali svoje povedati tudi znani estradniki. Strasten odbojkarski navdušenec je pojoči Korošec, ki ima dalmatinsko dušo, Luka Basi. Za Pop in na Pop TV je izjavil, da je bil nekoč tudi sam aktiven igralec in celo soigralec Tineta Urnauta, Klemna Čebulja in Tončka Šterna. Basijeva koroška rojaka brata BQL Rok in Anej Piletič v nasprotju z njim bolj obvladata samo odbojkarsko teorijo, saj jima še servis ne gre najbolje od rok. Je pa zato nekoč v odbojki blestel gledališki in dramski igralec Marko Miladinović. Pohvalil se je, da je imel svoje dni kar zoprn servis, saj je znal žogo celo zavrtinčiti.

Mirjam Poterbin doživlja breme uspeha sina Luke Dončića

Močna čustva so prevevala tudi slovenske lepotice. A ne zaradi odbojke. Manca Špik je za revijo Nova razodela, da je bila pred kratkim prav žalostna, in sicer tako zelo, kot so zapisali, »da je kar zajokala v avtu pred lokalom, ki ga je zapustila zelo na hitro, saj je tam doživela eno hujših razočaranj v življenju«. Prišla je namreč v neki lokal, kjer so bili njeni prijatelji iz mladosti, a je ti niso hoteli pozdraviti. Kar hrbet so ji obrnili in to jo je zelo prizadelo. No, čez nekaj dni so se spet pobratili, ker jim je razložila, da je še vedno tista ista Manca Špik, ki so jo nekoč poznali, in ne neka naduta zvezdnica s tisoč kapricami, kot so si zmotno predstavljali, ker je že dolgo niso videli. Tudi Katarina Čas je imela podobne izkušnje in težko razume, da imajo določeni ljudje v sebi toliko negativnosti. Sicer pa, kot je razjasnila reviji Suzy, se s tem, kaj si kdo misli o njej, že dolgo ne ukvarja več. Se je pa dolgo spraševala, kdo so njeni resnični prijatelji. In to je tudi odkrila. »Zdaj sem to odisejado zaključila in dobro vem, komu lahko zaupam,« je razglasila Katarina. Z bremeni medčloveških odnosov se je veliko ukvarjala tudi mati Luke Dončića. Za revijo Ona plus je povedala, da je po eni strani res srečna, ker Luka živi svoje sanje, po drugi strani pa sta tako ona kot Luka doživela veliko breme tolikšnega uspeha, zaradi česa se je morala spoprijeti z marsičim, predvsem z medčloveškimi odnosi. Bolj slabe volje je bila pred kratkim še ena usodna ženska. Igralka, pesnica in publicistka Zala Đurić, ki je za bralstvo Nove oznanila, da so se zadnje obdobje nad njo zgrnili črni oblaki in o njeni samozavesti ni bilo ne duha ne sluha. A kot je razkrila v nadaljevanju, je vedela, da bo, če se bo prepustila depresivnim mislim, zabredla še globlje, zato se je potopila vase in našla čudežno zdravilo zoper črnogledost s pomočjo meditacije in športa.

Jernej Kuntner ne pije alkohola

Tudi hoja v hribe in gore za mnoge pomeni izkazovanje domoljubja. »Najbrž ni nikogar med nami, ki ne bi slišal, da dokler ne stojiš na vrhu Triglava, nisi pravi Slovenec,« so začeli pripoved v reviji Zvezde Lady, kjer so poizvedovali, kakšne občutke so doživljali slavni Slovenci, ki so že stali na tem mogočnem očaku. Čuk Jernej Tozon se je z najvišjim vršacem Slovenije spoprijateljil že pri rosnih devetih letih, potem pa ga je osvojil še štirikrat, a ga tja ne vleče več, saj kot je ugotovil, je vzpon na Triglav »postal romarska pot in v tej množici ljudi je veliko takih, ki z neprimerno opremo tvegajo, da se jim kaj zgodi«. Hribi in gore so bili od nekdaj navdih tudi za antropologinjo, strokovnjakinjo za strateško komuniciranje, publicistko in filantropinjo Jerco Legan Cvikl. Vrh Slovenije je sicer osvojila šele pri 21 letih, a je od takrat naprej najmanj na vsaka štiri leta vajo ponovila, saj so, kot je opisala, »krasni ljudje, ki jih srečuješ po poteh in brezpotjih, najboljša sprostitev in meditacija za iskanje notranjega ravnovesja«. Zato v tem duhu vzgaja tudi sinova. Kulturno dediščino po poročanju revije Zvezde Lady na svoje otroke prenaša še Jasna Kuljaj. Ne sicer gorske oziroma pohodniške, temveč vinskokulturno dediščino, saj imajo pri Kuljajevih na Dolenjskem zidanico, v kateri vsako leto po podatkih revije Zvezde Lady pridelajo na tisoče litrov vina, največ cvička in modre frankinje, ki so ju okušali že številni pomembneži, med drugimi politiki in cerkveni dostojanstveniki, kot se je pohvalila priljubljena TV-voditeljica, ki je v vinogradniški družini zadolžena za prodajo. Njena stranka zagotovo ni igralec Jernej Kuntner, saj je taistemu mediju zaupal, da se je nekega dne odločil, da ne bo več pil alkohola. Zavedel se je namreč, kot je razložil, da to ni dobro, sploh če mora potem v avto. Če je bil pod stresom, se je namreč včasih rad umiril s kakšnim kozarcem vina. Za Alenko Gotar sicer ne vemo, ali kdaj pije, se je pa pohvalila, da ne pije, ko vozi. Na portalu 24 ur so namreč povzeli njen zapis na facebooku in s tem poskrbeli, da je postala globalna novica tistega dne. Na poti iz službe so jo namreč ustavili policisti. Kot je dejala, ni bila pripeta z varnostnim pasom in je svoj prekršek takoj priznala, potem pa je morala pihati in alkotest je pokazal 0,0.