Njegova nekdanja sodelavca sta izpovedala, da je bil obdolženi korekten in deloven človek, s katerim sta imela dobre odnose, prav tako ne vesta, da bi bil kadarkoli s kom v konfliktu ali da bi imel kakšne težave.

Čeprav je nekaj let živela na istem naslovu, nič slabega o njem ni imela povedati niti soseda, ki se je večinoma družila z ženo. Ve, da je bila pri njih hišna preiskava, ostalo je izvedela iz medijev, sicer pa nikoli ni videla ali slišala, da bi bil obdolženi nasilen do žene.

Kot dobrega človeka in prijatelja je obdolženega označil upokojenec iz Miklavža, ki je tam nekoč upravljal gostinski lokal, v katerega je Softić prihajal večkrat na pijačo ali na malico. Ob tem ga je videval tudi na mariborski tržnici. Po njegovih besedah je človek, ki ne govori veliko, a je vselej prijazen, o družinskih odnosih pa da se nista pogovarjala.

Softićev bratranec je dejal, da ga pozna od malega, ko so mu ubili očeta, živel je tudi brez matere. Zatrdil je, da je vselej skrbel za družino, kaj se je dogajalo doma, pa ne ve. Tudi nekdanja žena se mu ni nikoli potožila nad njim, je pa po tistem, ko ga je zapustila, postal vidno nemiren, odsoten, ves čas se je bal, da mu nekdo sledi.

Na vprašanje tožilca Simona Grahornika, ali je vedel, da bi imel Softić kakšno pištolo, je odvrnil, da ne, na njegovo pripombo, zakaj tega o nemirnosti in preganjavici ni omenil že ob prvem zaslišanju, pa da ga tega ni nihče vprašal. »Tudi danes vas ni nihče vprašal, pa ste to povedali,« je še pripomnil Grahornik.

Kot zadnja je pričala obdolženčeva osebna zdravnica in povedala, da se je pri njej od leta 2015 zdravil zaradi različnih bolezni, pozneje pa ji je potožil zaradi tesnobe in znakov anksioznosti. Po pregledu pri psihiatru je prejel antidepresive, ki jih je redno dvigoval, če jih je tudi užival, pa ne more vedeti. Od začetka leta 2017 ga k njej ni več bilo, prav tako ni dvigoval zdravil.

Softiću sodijo znova, ker je višje sodišče kljub njegovemu priznanju razveljavilo obsodilno sodbo, s katero so mu februarja letos izrekli 26 let zapora. Oktobra 2017 naj bi sredi dne zapeljal za avtomobilom, v katerem so bili Rado Mitrović in njegova sodelavca. Ko so ustavili pri rdeči luči, je stopil do njih z dvema pištolama ter Mitrovića, domnevno iz ljubosumja, ustrelil v glavo.