Južna Amerika, Jugovzhodna Azija in Arabski polotok so kraji, ki vam lahko to zimo ponudijo vse eksotične in zelo zaželene cilje.

Slikoviti Singapur in opevani tajski Phuket

Torej, bi raziskovali Singapur, Malezijo in Tajsko? Tja vas na 13-dnevno križarjenje odpelje ladja Costa Fortuna. Nepozabna dogodivščina se prične že 3. januarja 2020. Singapur poleg veličastne kulise sodobnega, bogatega velemesta, ponuja številne zanimivosti – ne gre spregledati botaničnega vrta, živalskega vrta ali velikega muzeja. Tudi malezijski Kuala Lumpur ponuja kuliso sodobnega velemesta, navdušenci nad arhitekturo bodo lahko občudovali Petronasova stolpa, pa tudi nacionalno mošejo. Langkawi je otok s čudovitimi plažami, željni adrenalina bodo navdušeni nad 125 metrov dolgim mostom Sky Bridge. Tajski Phuket je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij na planetu in še bi lahko naštevali.

Futuristična oaza Dubaj in bogati Katar

Na 9-dnevnem potovanju z odhodom 15. februarja 2020  lahko obiščete  DubajMuscat, Doho in Abu Dhabi. Vsekakor križarjenje, ki ga ne želite zamuditi. Dubaj velja za nekakšno futuristično oazo sredi puščave, kjer se na zanimiv način srečata tradicija in zahodna kultura. Prestolnica Omana - Muscat - je živahno, sodobno mesto, kjer se prav tako prepletata dolga zgodovina in pridih sodobnega. Med izstopajočimi znamenitostmi je mošeja Sultan Qaboos. Doha je prestolnica Katarja. Mesto odseva dejstvo, da je Katar po zaslugi nafte in plina danes ena najbogatejših držav. Še en dragulj potovanja pa je Abu Dhabi. Prestolnica Združenih arabskih emiratov je kraj, kjer bodo na svoj račun prišli vsi – od ljubiteljev adrenalina, do ljubiteljev spoznavanja kultur.

V ritmih sambe in tanga

Kaj ko bi zimo kar preplesali? 16. februarja 2020 se lahko odpravite 14 dnevno potovanje v Južno Ameriko in argentinska prestolnica Buenos Aires je vsekakor kraj, ki ga je treba obiskati. Potovanje vključuje tudi učno uro strastnega tanga ter tango šov. Urugvajska Punta del Este navduši s čudovitimi, "neskončnimi" plažami. Turistična atrakcija Brazilije pa je zagotovo Rio de Janeiro, mesto, ki slovi po temperamentnih, živahnih ljudeh, plažah Copacabana in Ipanema, velikem kipu Jezusa, obsedenosti z nogometom, ter seveda – po vsakoletnem  svetovno  znanem  karnevalu, ki ga bodo obiskali tudi potniki na tem nepozabnem potovanju.

Izberite si svojo sanjsko destinacijo za letošnjo »eksotično zimo«!