Asher-Smithova (22,16), trikratna evropska prvakinja iz Berlina (100, 200 in 4 X 200 m), je bila že srebrna v Dohi na 100 m. Na še enkrat daljši razdalji je upravičila vlogo favoritinje in z britanskim rekordom osvojila svoje prvo zlato na SP. Britanka je bila najboljša že v polfinalu, ko je tekla v skupini Maje Mihalinec, ki je prvenstvo končala na 12. mestu.

V finalu je bila z osebnim rekordom druga Američanka Brittany Brown (22,22), še pred dvema predstavnicama ZDA pa je bron osvojila Mujinga Kambundji iz Švice (22,51). Slednja je bila bronasta že na lanskem dvoranskem SP v Birminghamu, po en bron pa ima še z EP na prostem in v dvorani.

Fajdek je po letih 2013 (Moskva), 2015 (Peking) in 2017 (London) osvojil še četrto zaporedno zlato odličje na SP. Nekdanji evropski prvak pa je še brez zmagovalnih stopničk na olimpijskih igrah. Četrto svetovno zlato v nizu si je zagotovil zanesljivo in je edini presegel 80 m, in to celo dvakrat. Do srebra je vrgel Francoz Quentin Bigot (78,19 m), do brona pa Madžar Bence Halasz (78,18 m); tekmovalca je ločil en sam centimeter.

Na visokih ovirah je ob zaključku dneva Holloway za svoje prvo odličje na velikih tekmah za pet stotink ugnal Rusa Sergeja Šubenkova, nekdanjega svetovnega prvaka (2015), ki nastopa pod neodvisno zastavo (13,15). Bron si je v razburljivem zaključku priboril Francoz Pascal Martinot-Lagarde (13,18), aktualni evropski prvak.

Jamajčan Omar McLeod, olimpijski zmagovalec in branilec naslova, ki je bil dolgo med vodilnimi, je udaril najprej ob predzadnjo oviro in izgubil korak. Na zadnji oviri pa padel in odšepal v cilj kot zadnji.