Želja je bila velika, pričakovanja tudi, a se na prvi uradni tekmi sezone košarkarjem Cedevite Olimpije ni izšlo. Odlična uvodna četrtina in Codi Miller McIntyre sta bila premalo, da bi sicer borbeni Ljubljančani, ki so tekmo pripeljali v napeto končnico, prišli do zmage. Darušafaka je v Stožicah prišla do zmage z 79:73. Olimpija že jutri odpira sezono tudi v ligi ABA z gostovanjem pri Megi Bemax, druga tekma v evropskem pokalu pa jo čaka v sredo v Kazanu.

Zdelo se je, da premiera Cedevite Olimpije v Stožice ne bo privabila pretirane množice, a so se tribune nekaj minut po začetku obračuna le nekoliko napolnile. Morda so ljudje kakšen dodaten trenutek postali pred dvorano, kjer so bili priča prekrasnemu naravnemu pojavu, saj se je ravno nad športnim objektom razbohotila čudovita mavrica. Zamudniki veliko niso zamudili, saj sta se moštvi na uvodu otipavali. Ko so se gledalci le posedli, pa je Olimpija prestavila v višjo prestavo. Voz je potegnil Marko Simonović, ki je zadel zaporedni trojki, nato pa so se mu pridružili še ostali soigralci. Ljubljančani so ob tem nadzirali tudi skok in z delnim izidom 12:0 ob koncu prve četrtine nakazali, da bi to utegnil biti njihov dan. Tudi Slaven Rimac je bil ob parketu vidno motiviran, a ko je iz igre potegnil Simonovića in Codija Millerja McIntyra, je raven igre padla. Hrvaški trener na klopi Olimpije je že na superpokalu lige ABA omenjal, da se stvari na parketu ob prvih rotacijah nekoliko podrejo in da je to tisto, kar bo treba še izboljšati. Ko je Darušafaka začutila ranljivost nasprotnika, je hitro vrnila z delnim izidom 17:2 in prevzela vajeti igre v svoje roke, česar nista mogla spremeniti niti Simonović in Miller McIntyre, ki ju je Rimac vrnil na parket.

Tudi v drugi polčas je Olimpija krenila rezervirano, medtem ko je turškemu moštvu stekel met za tri točke. Razlika se je višala in kazalo je, da bo nasprotnik ušel. Zmajem ni in ni šlo v napadu, nato pa se je znova prebudil Miller McIntyre, ki je z odličnimi potezami svoje moštvo držal v igri za zmago. Ko je ob sireni, ki označuje konec tretje četrtine, s sredine igrišča zadel sicer velik dolžnik Jaka Blažič, so Stožice prvič skočile na noge. Košarkarji v zelenih dresih so dobili veter v hrbet s tribun in počasi topili zaostanek ter po trojki Eda Murića tri minute in pol pred koncem znova povedli, a se je izkazalo, da je šlo le za preblisk. Ljubljančani so slabo pazili predvsem na napadalne skoke nasprotnika (skupno kar 17), ki je s tem prihajal do točk iz drugih akcij in na koncu tudi do zmage. Kljub neuspehu je publika zmaje na koncu nagradila z aplavzom.

»V prvi četrtini smo igrali odlično, predvsem z veliko energije. Nato pa se je nekaj spremenilo. Agresivnost v obrambi je padla in Darušafaki smo dovolili, da se je vrnila v igro. Ko nasprotniku dovoliš, da se razigra, ga je težko zaustaviti. Predvsem pa mu ne smemo dovoliti 17 skokov v napadu. To nas je ubilo. Veliko stvari moramo še postoriti v obrambi in napadu,« je povedal Codi Miller McIntyre, ki je blestel z 18 točkami ter po šestimi skoki in asistencami. Podoben pogled je imel tudi trener Olimpije Slaven Rimac: »V prvi četrtini smo jim dovolili le 12 točk, nato pa zaigrali premehko. Ko je Darušafaka v drugi četrtini naredila serijo, nismo naredili niti ene osebne napake. Ko smo znova dvignili igro v obrambi, pa smo bili premalo pazljivi pri napadalnem skoku nasprotnika. Ob tem smo želeli stvari v napadu reševati z igro ena na ena namesto moštveno. Igralci so imeli resnično veliko željo in nekateri morda v njej tudi pregoreli. Žal mi je, da navijačev nismo nagradili z zmago. A to je le začetek sezone. Zagotovo bomo s časom prikazovali boljše igre.«