"V pogovoru med Trumpom in Zelenskim ne vidim nič spornega," je glede telefonskega pogovora, zaradi katerega so demokrati sprožili preiskavo pred postopkom odstavitve predsednika, dejal Putin.

"Predsednik Trump se je na kolega obrnil s prošnjo za preiskavo možne korupcije, povezane s člani bivše administracije," je na energetskem forumu v Moskvi dejal Putin. "Vsak voditelj države bi naredil enako," je dodal.

"Izkoristili so vsak izgovor za napad na predsednika Trumpa. Zdaj je to Ukrajina," je še dejal Putin.

Ruski predsednik se je obregnil tudi ob poročilo posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki je ugotovilo, da je Rusija poskušala nagniti predsedniške volitve leta 2016 v prid republikancev, ni pa našlo dokazov o dogovarjanju med Trumpovim taborom in Moskvo.

"(Mueller) ni našel nobenih dokazov o našem dogovarjanju s Trumpom v preteklosti, a je dejal, da obstaja tveganje, da bi to lahko naredili v prihodnosti. (...) Bilo bi smešno, če ne bi bilo tako žalostno," je dejal Putin.

Na vprašanje, ali se bo Rusija poskušala vmešavati v ameriške predsedniške volitve leta 2020, se je Putin pošalil: "Razkril vam bom skrivnost - da! Vsekakor se bomo, le nikomur ne povejte."