Sprva bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo, popoldne pa bo v notranjosti zapihal okrepljen veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 24 stopinj Celzija. Noč bo oblačna in deževna, do jutra pa bodo padavine povečini ponehale. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, v Gornjesavski dolini okoli 3, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija. V četrtek bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo od severozahoda jasnilo. Dopoldne bo še vetrovno, popoldne pa bo veter oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo po hladnem in ponekod meglenem jutru čez dan večinoma sončno. V noči na soboto se bo prehodno pooblačilo, občasno bo rahlo deževalo. V soboto čez dan se bo postopno delno razjasnilo.

Vremenska slika: Vremenska fronta se iznad Alp pomika nad severno Sredozemlje in severozahodni Balkan in bo čez dan vse bolj vplivala na vreme v Sloveniji. Pred njo k nam od jugozahoda še doteka vlažen in topel zrak, popoldne in zvečer pa se bo od severa hladilo.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo dež od zahoda postopno zajel vse sosednje pokrajine. Predvsem v krajih južno in zahodno od nas bodo tudi nevihte. Ob severnem Jadranu bo večji del dneva pihal jugo. V četrtek se bo od severozahoda jasnilo, le v krajih južno od nas bo zjutraj še nekaj dežja. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja. Hladneje bo.