Piščanc, ki v pritličju hotela že nekaj let s partnerko vodi restavracijo Capra, je za časnik izjavil, da je s poslom zadovoljen, "a je to šele začetek".

Hotelsko ponudbo bodo po njegovih besedah nadgradili tudi vsebinsko, notranjost pa bo dobila sredozemski pridih. Predvidoma bodo morali za dober mesec ali kaj dlje zapreti tudi restavracijo, ker morajo obnoviti dotrajane inštalacije. Hotel bo v prihodnje dobil tudi novo ime, ki ga sicer še niso izbrali, saj sedanjega po mnenju Piščanca spremlja slab sloves.

Novi lastnik želi s prenovljeno ponudbo in višjo kategorizacijo pritegniti tudi goste z višjim standardom. "Gre za velik finančni pritisk. Večinoma smo najeli posojilo, zato bomo morali poslovne načrte uresničiti, saj bodo banke terjale svoje," je za Primorske novice še povedal Piščanc, ki sicer v Ospu vzpostavlja butični penzion.

Bojan Petan iz DZS je za časnik ocenil, da so s prodajo sklenili dolgoletni prodajni postopek: "Hotel smo prodali najboljšemu ponudniku, zato smo s poslom zelo zadovoljni."

DZS je dolgotrajni prodajni postopek hotela začela leta 2015. Sprva naj bi nepremičnino za 2,7 milijona evrov kupila koprska občina, ki je nakazala tudi prvi obrok kupnine v višini 10 odstotkov zneska, a se je zapletlo pri razumevanju plačila davka. Medtem je prav Piščanc DZS ponudil 3,1 milijona evrov, spor med prodajalcem in občino pa je romal na sodišče in so ga razrešili s poravnavo šele letos spomladi.