Odločitev porote in to v Teksasu je za ameriške razmere malone revolucionarna, saj je policistka belka, ubiti pa temnopolt. Preiskava je pokazala, da si je policistka tik pred vstopom v napačno stanovanje na koncu delavnika izmenjavala vroča spolna sporočila s sodelavcem.

Ko je odprla odklenjena vrata, je dvignila pogled s telefona, opazila temnopoltega moškega na kavču pred televizorjem s sladoledom v roki in ga brez razmišljanja ustrelila. Medtem, ko je krvavel in umiral, mu ni nudila nujne pomoči, čeprav se je že zavedla svoje pomote.

Zločin je sprožil proteste proti policijskemu nasilju in zahteve po pravični preiskavi, do katere je v tem primeru celo prišlo. Običajno policisti in tožilci stopijo skupaj in poskrbijo, da ni hujših posledic.

Tokrat je bilo malce težje, ne glede na barvo kože obeh vpletenih, saj je bil Jean usmrčen doma, kjer bi moral biti varen, če ne drugače tudi s pomočjo policistov, ki jih pomaga preživljati s plačevanjem davkov.

Guygerjeva je bila na sojenju zelo skesana in je jokala, vendar pa je med zasliševanjem tožilca na klopi za priče naravnost priznala, da sploh ni razmišljala, ampak je takoj streljala z namenom, da osebo ubije.

Njeni odvetniki so skušali prepričati poroto, da je imela do tega vso pravico, ker je bila prepričana, da je v svojem stanovanju. Šlo naj bi za samoobrambo, česar pa porota ni sprejela. Sodišče ji bo kazen izreklo, ko se bo končal del sojenja, namenjen odločanju o višini kazni.