Čeprav je Logatčanom za lažjo mobilnost že nekaj let na voljo lokalni javni prevoz, so se na občini odločili, da starejšim, ki imajo večje težave s prevozom, ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje pokojnine, omogoči lažji in brezplačen dostop do zdravnika, javnih ustanov, trgovin, frizerja. Zato so v sodelovanju z Zlato mrežo, ki bo v prihodnje skrbela za povezovanje uporabnikov in voznikov prostovoljcev, pridobili kar 16 voznikov, ki bodo v okviru projekta Prostofer pomagali Logatčanom. Polovica jih prihaja iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Logatec, zato so ključe okolju prijaznega avtomobila predali prav njim.

Uporabniki bodo storitev lahko naročili prek klicnega centra Zlata mreža na brezplačni telefonski številki 080 10 10 od ponedeljka do petka, in sicer med 8. in 16. uro. Svoje poti bodo morali uporabniki načrtovati oziroma priglasiti tri dni vnaprej, so še dodali na občini.

Logatec se je tako pridružil 22 občinam po Sloveniji, kjer že uspešno poteka ta družbenokoristni projekt. Konec avgusta se je Prostoferju pridružila radovljiška občina, v kratkem ga bodo vzpostavili tudi v Bohinju, prihodnje leto pa še na Bledu. sta