V zalivu Oristano na zahodni obali Sardenije se je v 12 vozlih termičnega vetra končalo člansko evropsko prvenstvo razreda formula kite. Edini Slovenec v finalnih štirih plovih ni zadržal vodilnega položaja, kamor se je s tremi posamičnimi zmagami povzpel predzadnji tekmovalni dan, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

»Na regato sem prijavil napačno jadro, ki po tekmah na Kitajskem ni v najboljšem stanju. Naredil sem tudi nekaj napak in potrudil se bom, da jih v bodoče čimprej odpravim. Razen tega sem z rezultatom zelo zadovoljen. To je moj največji uspeh na evropskem prvenstvu in do zlata mi je zmanjkalo resnično malo. Ponj se bom vrnil naslednje leto,« je bil v cilju odločen mladi Vodišek.

Mazella bo Vodišku najnevarnejši tekmec tudi na zadnji etapi svetovne serije kitefoil prihodnji konec tedna v Cagliariju, kjer se bodo najboljši jadralci s padali pomerili za skupno pokalno zmago in 20.000 evrov nagradnega sklada. Vodišek je po zmagah v Gizzeriji, Weifangu in Pingtanu v svetovni seriji letos še neporažen.