Soči in Rusija ostajata trdno v rokah ekipe Mercedes. Srebrni so tudi tokrat slavili dvojno zmago, sicer z nekaj sreče, a ta po navadi spremlja hrabre. Na papirju je imel veliko boljše karte v rokah Ferrari in dolgo časa je kazalo, da bodo rdeči le zlomili »Mercedesov ruski urok«, a se na koncu to ni zgodilo.

Na startu je kazalo, da bo Ferrari zlahka pometel s tekmeci, le da je Sebastian Vettel malce presenetljivo prevzel vodstvo. V ekipi so mirili Charlesa Leclerca, da mu bo Nemec, glede na dogovor pred dirko, vrnil prvo mesto. To se je po postankih tudi zgodilo, a dolgo se pri Ferrariju niso veselili. Tehnika se je poslovila in Vettel je le še parkiral dirkalnik ob stezi. Ob tem je Sebastian Vettel po radijski zvezi povedal tole: »Prekleto, dajte nam nazaj motorje V12.« Ali z drugimi besedami: bolj ko je zapletena tehnika, več je možnosti, da gre kaj narobe.

Od tega trenutka dalje je bil Ferrari v izgubljenem položaju. Virtualni in nato še klasični varnostni avto ter dodaten postanek Leclerca so bili dovolj, da je Monačan na tretjem mestu obtičal za Valtterijem Bottasom. Medtem je spredaj Hamilton nemoteno odpeljal svojo dirko in še dosegel najhitrejši čas dirke ter s tem odnesel dodatno točko. »Verjel sem, da lahko z nekaj trme in dobro strategijo zmagamo. Imel sem tudi precej sreče z Vettlovim odstopom. Sprva sem dokaj težko spremljal oba Ferrarija, bila sta neverjetno hitra, a ko je bilo treba, smo vse naredili prav. Nočem še razmišljati o naslovu. Ferrari je na določenih stezah prehiter za nas,« je povedal Lewis Hamilton.

Bottas je opravil veliko delo za Mercedes, ko je za seboj zadrževal Leclerca. »Dvojna zmaga ni slab rezultat za Mercedes, a bolj sem zadovoljen, da sem za seboj brez težav zadrževal Leclerca. Hitrost na dirki je še vedno eden naših glavnih adutov,« je dejal Valtteri Bottas. S tem se je strinjal tudi Charles Leclerc. Dodal je, da je po odličnem začetku, ko je na startu dajal zavetrje Vettlu, da je ta lahko opravil s Hamiltonom, Nemec presenetil tudi njega in se ni držal dogovora ter ga prehitel. »To bomo rešili znotraj ekipe. Bolj me žalosti, ker mi ni uspelo niti prehiteti Bottasa, medtem pa je Hamilton ušel predaleč,« je ocenil Charles Leclerc. Naslednja dirka bo 13. oktobra v Suzuki na Japonskem.