Na svetovnem prvenstvu ostaja le še zadnje dejanje. Nedeljska tekma za zlato medaljo bo za Slovenijo seveda tudi najpomembnejša na EP, že zdaj so Slovenci izenačili doslej najboljši dosežek na EP pred štirimi leti. Danes pa so v malem finalu tolažilno nagrado dobili Poljaki, ki so gladko odpravili gostitelje.

V prvem nizu je bilo po boljšem francoskem začetku in vodstvu z 9:5 hitro jasno, da bosta ekipi skupaj, izid je bil precejkrat izenačen ali pa je ena od ekip vodila za točko.

V končnico so s prednostjo prišli Poljaki, po bloku francoskega napada prišli do prve zaključne žoge, a so jo Francozi še ubranili. Nato pa so Poljaki prišli do nove priložnosti in dobili prvi niz s 26:24.

Nadaljevanje je bilo podobno. Rahlo prednost so imeli Poljaki, ki so si hitro priigrali nekaj točk naskoka. Dober blok, nekaj lepih napadov in morda prevelika nezbranost Francije so botrovali, da je šla končnica spet v poljsko smer.

Francozom je sicer nazadnje uspelo povesti pri 21:20, Poljaki pa so nato do konca niza na krilih Wilfreda Leona in Michala Kubiaka spremenili potek tekme in dobili še drugi niz. Poljaki so v tem nizu v končnici tudi tvegali, stari trenerski lisjak Vital Heynen je ob ugovorih pri sodniških odločitvah dobil rumeni karton, vse skupaj pa se je nato tudi po zaslugi takih malenkosti obrnilo na poljsko stran.

Jasno je bilo, da bo Francija težko poskrbela za še en preobrat. V še zdaleč ne povsem polni dvorani, kjer so imeli domačini le malenkostno navijaško prednost pred številčno armado rdeče-belih, so spet bolje začeli Poljaki. Tokrat Francija ni mogla ujeti tekmice, zaostanek dveh ali treh točk se je vlekel skozi celoten niz in na koncu je Poljska dokaj mirno pripeljala niz do prve zaključne žoge in ga, ter tudi tekmo za bron, hitro dobila.

Številni Poljaki na tribunah, ki so konec tedna v Parizu verjetno pričakovali boj za zlato, so svoje odbojkarje tudi za bron nagradili z glasnim aplavzom, podporo pa so dobili tudi poklapani Francozi, ki so se jim sanje o domači medalji v dveh dneh iz možnosti za zlato spremenile v čisto ničlo.

Najbolj učinkovita pri Poljski sta bila Leon z 18 točkami in Kubiak s 14, pri domačih je bil spet najbolj razpoložen zvezdnik Earvin Ngapeth z 18, 13 pa jih je dodal še Trevoir Clemenot.