Van der Breggnova je bila na cilju prva od manjše zasledovalne skupine, za rojakinjo je zaostala 2:15 minute. Bron je osvojila Avstralka Amanda Spratt z 2:28 minute zaostanka. Preostale kolesarke so si sledile druga za drugo, Bujakova pa je čez cilj prišla na repu glavnine na 45. mestu. Zaostala je 5:46 minute.

Preostali Slovenki Urška Žigart in obolela Urša Pintar nista prišli do cilja.

Bujakova je dva dni pred dirko dejala, da zaradi težav s poškodba s prvega dela sezone ni povsem 100-odstotna, saj ima dobre in slabe dni, ko pride do dirk. Vseeno pa je celotna reprezentanca razmišljala, da lahko katera od Slovenk izboljša 22. mesto Pintarjeve iz SP v Bergnu 2017, kar ostaja najboljša slovenska uvrstitev med ženskami na cestnih dirkah.

"Malo me je zmanjkalo. Zaključni krog je zahteven. Najdaljši klanec na krogu je bilo zelo težek, na njem sem trpela. Zadovoljna sem, da sem sploh tu. Marca nisem vedela, da bom končala sezono tukaj, na SP, saj sem bila poškodovana. Hvala ekipi BTC City Ljubljani za podporo," je povedala Bujakova, ki je januarja lani poljski potni list zamenjala za slovenskega.

O zaključnih nekaj 100 metrih pa je dejala: "Bila sem spredaj. Skušala sem biti v dobrem položaju. Zmanjkalo je moči. Morda je bil zame en krog preveč. Noge niso bile slabe."

Bujakova je sicer za Slovenijo na SP nastopila prvič. Lani je v zeleno-belem dresu dirkala na evropskem prvenstvu v Glasgowu, ko je bila 13. na cestni dirki in sedma v vožnji na čas.

SP v Angliji se bo končalo v nedeljo s cestno dirko moških elite. Na startu bo osmerica Slovencev. Poleg Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja še Matej Mohorič, Jan Tratnik, Grega Bole, Luka Pibernik, Jan Polanc in David Per.