V senci današnjega derbija v Stožicah med Olimpijo in Mariborom bo na delu tudi preostala osmerica prvoligašev. Dvanajsti krog prve lige bo trajal vse do ponedeljka, ko se bosta pomerila Aluminij in Celje. Nocoj bodo v Prekmurju gostovali Domžalčani, ki se še vedno lovijo v formi. Trener Andrej Razdrh je postavil obrambo s tremi branilci, kar je izkoristila Olimpija in napolnila mrežo rumene družine. V Sežani se obeta obračun novincev v tekmovanju. Tabor je padel v formi, Bravo pa se je v zadnjem obdobju izkazal s konkurenčnimi predstavami. Velenjski Rudar bo prvo prvenstveno zmago izzival proti Triglavu, ki je po menjavi trenerja prekinil moreč niz sedmih zaporednih porazov.

Mura – Domžaledanes ob 20.15, sodnik: Vinčić

Tako Mura kot Domžale so v sredo spoznali svoje omejitve. Prekmurci so v Bravu znova naleteli na tekmeca, ki je izkoristil njihove pomanjkljivosti (3:3), Domžalčani pa so po zmagah s Triglavom in Rudarjem spet trčili ob letošnjo realnost, ko igrajo proti (naj)boljšim. »Izjemna priložnost, da si povrnemo samozavest,« je za današnje gostovanje napovedal mladi, 18-letni Tamar Svetlin, ki je bil redki pozitiven preblisk v porazu z Olimpijo (1:4). Rumena družina bo tokrat brez Janeza Piška.

Verjetni postavi – Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Karničnik, Šporn, Kouter, Bobičanec, Horvat, Šušnjara, Maroša. Domžale: Sorčan, Karič, Klemenčič, Vuklišević, Sikošek, Lazarević, Svetlin, Käit, Ibričić, Podlogar, Sappinen. Naš namig: 0.

Tabor – Bravojutri ob 15. uri, sodnik: Borošak

Kraševci po štirih tekmah brez osvojene točke visijo na spodnjem robu sredine lestvice. Še en podoben rezultat bi jih še bolj približal položaju, kjer jih sicer vsi pričakujejo. Celo nekdanji trener Andrej Razdrh, ki pa se je »evakuiral« pred serijo težkih gostovanj, je razmišljal v to smer. Almir Sulejmanović se bo po treh ničlah (štirih s pokalno) prvič predstavil sežanskemu občinstvu. Bravo je sicer samo dve točki višje, a v nasprotju s Sežanci v zadnjih krogih osvaja točke in zadeva.

Verjetni postavi – Tabor: Rener, Aliaj, Azinović, Nemanić, Horvat, Sever, Mihaljević, Milošev, Stančič, Bongongui, Sikimić. Bravo: Gril, Ihbeisheh, Vrljičak, Žinko, M. Matko, Agboyi, Ogungbaro, Mensah, Krcić, Abdurahimi, A. Matko. Naš namig: 1.

Rudar – Triglavjutri ob 17. uri, sodnik: Skomina

Očitno je bila senzacionalna pokalna zmaga v Stožicah le preblisk Rudarja, ki po enajstih prvenstvenih tekmah še vedno išče prvo zmago. Bodo kmalu zamenjali tudi tretjega trenerja v sezoni Nikolo Jaroša, potem ko za vodstvo kluba nista bila dobra niti Almir Sulejmanović niti Jani Žilnik? V Kranju je delovala šok terapija z menjavo trenerja Dejana Dončića, ki ni glavni krivec za sedem zaporednih porazov. Triglav je začasno prevzel trenerski dvojec Gregor Bergant in Vlado Šmit.

Verjetni postavi – Rudar: Stopajnik, Krefl, Filipović, Kašnik, Lovenjak, Koprivnik, Pušnik, Trifković, Črnčič, Kadrić, Radić. Triglav: Čadež, Kuhar, Šalja, Milanović, Mlakar, Gajić, Udovič, Brkić, Žurga, Tijanić, Majcen. Naš namig: 0.

Aluminij – Celje ponedeljek ob 18. uri, sodnik: Balažič

Trener Slobodan Grubor raje ni komentiral odločitve, po kateri je Triglav v Kranju v četrtek zabil za zmago in prizadejal Aluminiju drugi poraz v sezoni. Menil je, da so bili boljši, četudi premalo konkretni, kar glede na njihovo formo v gosteh ne preseneča. Stavijo na svojo »šumo«, kamor prihaja Celje, ki je ujelo stik z zgornjim delom lestvice. Kidričani bodo brez Ivana Konteka in Alena Krajnca, kar Dušanu Kosiću, trenerju Celja, ponuja več manevrskega prostora.

Verjetni postavi – Aluminij: Kovačić, Pantalon, Martinović, Vrbanec, Flakus Bosilj, Petrovič, Jakšić, Ploj, Matjašič, Živković, Leko. Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Travner, Ćalušić, Plantak, Benedičič, Novak, Lotrič, Božić, Vizinger. Naš namig: 0.