Na koki in na strehi

Še pomnite, kako smo mladost nekoč preživljali na igriščih, se brezskrbno družili s prijatelji in si nabrali neprecenljive spomine? Danes mladi preživljajo prosti čas malce drugače. Denimo mlajši voznik in še mlajši potnik, ki so ju blejski policisti ustavili prejšnji konec tedna. Pohvalno, da se je dvojici uspelo odtrgati od računalnika in drugih naprav ter se odpraviti na svež zrak. Vendarle pa bi lahko izbrala malce manj nevaren način druženja. Mlajši se je namreč namesto v kombiju naokrog prevažal na njem, in to pod vplivom kokaina. Policisti so početje opisali kot nerazumno in nesprejemljivo, poudarili pa, da se je treba v vozilih voziti samo na način, ki ga določi proizvajalec. Torej na sedežih, vgrajenih vanje.

Žejen pa ne bo

Prejšnjo soboto je neznanec v naselju Brestje v Goriških brdih kar sredi belega dne ukradel kotel za žganjekuho. Postregel si je s hladilnim delom sistema, plastično cevjo za zalivanje ter kar 200 kilogramov težkim kovinskim sodom. Kako mu je uspelo kotel dvigniti in spraviti domov, novogoriški policisti ne razkrivajo, a naloga zagotovo ni bila lahka in je zahtevala vsaj malo načrtovanja. Lastniku je povzročil za okoli 300 evrov škode, najverjetneje pa tudi kakšno dodatno ozeblino. Zimski večeri brez domačega žganja bodo namreč veliko hladnejši.

Aretiral šestletnico

Neobičajna novica prihaja z druge strani Atlantika. V Orlandu na Floridi je službo izgubil policist, ki je v šoli aretiral dva šestletnika, deklici je celo nadel lisice. Šestletnica je namreč v razredu malce pobesnela, med napadom trme pa brcnila učiteljico, je za medije pojasnila njena babica. Policista so odpustili, ker ni imel dovoljenja za aretaciji, tožilec pa bo skušal incidenta izbrisati iz kartotek otrok. Sodno ju ne bodo preganjali. »Ko sem prišla na postajo, sem morala počakati nekaj minut, ker so ji ravno jemali prstne odtise,« je o vnučki povedala njena babica. Prepričana je, da noben šestletnik ne bi smel imeti izkušnje aretacije, lisic, vožnje na zadnjem sedežu policijskega avtomobila, kakor tudi ne fotografiranja za kartoteko. V ameriških šolah zaradi številnih strelskih napadov zadnja leta vsaj za en dan v tednu najemajo varnostnike oziroma policiste, ti naj bi za red in mir (še malce preveč zagnano) skrbeli na skoraj polovici vseh šol.

Jagnjetina za umret

Prejšnji konec tedna se je na rojstnodnevni zabavi v naselju Brčko v BiH pripetila prava tragedija: 23-letnik se je zadušil s koščkom mesa jagenjčka, ki so ga postregli za večerjo. »Nenadoma je vrgel glavo nazaj, v obraz in po vratu je postal moder. Mislili smo, da mu je slabo, zato smo ga nesli ven in ga položili na bok. Jezik smo mu potegnili iz ust, znova je zadihal. A se je stanje kaj kmalu poslabšalo, zato smo poklicali rešilca,« so za lokalne medije dramatično reševanje opisale priče. Pomoč je prišla prepozno. Iz grla pokojnika naj bi v bolnišnici izvlekli dva večja neprežvečena kosa mesa. Zaradi tragičnosti novice to tokrat končujemo z nasvetom. Pazite nase. In dobro prežvečite grižljaje.

Droga za vrhunec

Tihotapci mamil so med najiznajdljivejšimi osebki na svetu. Poleg različnih telesnih odprtin skrivajo mamila pod lasulje, v sadeže, drugo hrano… Par iz Peruja se je še dodatno potrudil – s kokainom sta napolnila plastične penise (po domače dilde), a argentinskih policistov nista pretentala. S posnetka sodeč je dvojica napolnila deset falusov s skupno kakšnim kilogramom kokaina in pol kilograma marihuane. Policija je Perujcema, ki naj bi bila vodji mamilarske tolpe, prisluškovala že od januarja, tako da ji je uspelo razbiti njune šifre. »Pošlji tri babice in dojenčka,« je tako pomenilo, da je nekdo naročil trikrat po deset in enkrat po pet gramov kokaina. Kar pa se tiče dildov – pri nas je pred časom nastala cela drama zaradi tržiškega župana, ki je svojim delavkam ob njihovem prazniku podaril tiče. Pa so bili zgolj čokoladni. Si lahko mislite, kaj bi bilo, če bi vanje še kaj skril?