Rimski klub je prek twitterja pojasnil, da je navijača prijavil policiji, potem ko je ta preko zasebnih sporočil na instagramu pošiljal Jesusu »ogabne rasistične žaljivke«. Med njimi je nogometaša označil za »prekleto opico« in »črnca«. »Osebi, odgovorni za ta žaljiva sporočila, smo prepovedali vstop na naše tekme do konca življenja,« so še zapisali pri rimskem klubu.

Italijansko nogometno prvenstvo to sezono ves čas spremljajo rasistični incidenti. Zato se je na podelitvi nagrad Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Milanu ostro odzval tudi prvi mož svetovnega nogometa Gianni Infantino in pozval italijansko nogometno zvezo h ukrepanju.

»Položaj v Italiji se glede rasizma ni izboljšal in predstavlja resen problem,« je dejal Infantino v Milanu. »Ljudi, ki se tako obnašajo, je treba identificirati in vreči s stadionov, jim prepovedati vstop. Treba je, da se ljudje jasno zavedajo, tako kot v Angliji, da bodo za takšno obnašanje kaznovani,« je ostro dodal predsednik Fife in pozval: »Ne smemo se bati obsojati rasistov. Proti temu se moramo boriti do konca.«