Brenda Barattini bo imela kar 13 let časa v zaporu razmišljati, kaj je storila svojemu nekdanjemu fantu, 42-letnemu Sergiu Fernandezu, ko mu je med spolnim odnosom odrezala penis. 28-letna računovodkinja je na sojenju v argentinski Cordobi priznala, da ga je pred dvema letoma napadla, a da ga nikakor ni nameravala ubiti. »Maščevala sem se mu, ker je prijateljem kazal moje intimne fotografije in posnetke, pa tudi, ker se je do mene obnašal kot do trofeje,« je pojasnila osemčlanski poroti, štirim moškim in štirim ženskam. »S tem je vdrl v mojo zasebnost, mi uničil življenje in kariero,« je dodala v obrambo obtožb zaradi poskusa uboja. Po aretaciji je sprva trdila, da se je samo branila partnerjevega napada, a je kmalu priznala, kaj se je zares zgodilo.

Osem dni v komi

Barattinijeva je svojemu takratnemu partnerju konec novembra pred dvema letoma najprej prevezala oči, ga oralno zadovoljevala, nato pa mu z vrtnimi škarjami odrezala kar 90 odstotkov spolnega uda. »Imel sem zavezane oči, moral sem ugotavljati, kje se me dotika. Celega me je skušala zvezati, a ji nisem pustil. Začela me je oralno zadovoljevati. Potem sem nekaj začutil, tisti trenutek me je skušala ubiti,« je porotnikom usodni večer opisal Fernandez. Glasbenika so rešili sosedje, naslednjih osem dni je preživel v komi.

Dve leti po napadu razlaga, da so penis in testisi »drugačni«, da še vedno dobiva napade panike in ga muči nespečnost. Nenehno ga je strah, da ga bodo ženske med seksom skušale ubiti. Porota je Barattinijevo soglasno obsodilo na 13 let zapora, ona pa je že napovedala pritožbo. »V tej državi niso še nikomur zaradi poškodovanja penisa sodili zaradi poskusa uboja,« je ogorčen njen odvetnik.