Nogometaši Olimpije na vodilnem položaju v prvi slovenski ligi niso več v družbi Aluminija, ki je klonil na gostovanju v Kranju. Celjani so enajsti krog sklenili z zmago proti Taboru iz Sežane. Že v sredo je Maribor visoko ugnal Rudarja, Olimpija je slavila ob Kamniški Bistrici, Bravo in Mura pa sta si razdelila plen (3:3).

»Šumari« padli v Kranju

Menjava trenerja se je v Kranju obnesla. Zelo. Sedem, dolgih sedem tekem je Triglav nizal poraz za porazom. Dejan Dončić je odstopil po nedeljskem porazu z Mariborom in očitno je prav to zaleglo. V trdi, taktični, izenačeni tekmi je padel Aluminij, ki tokrat niti približno ni deloval kot moštvo, ki se spogleduje z vrhom lestvice. Odločila je tesna situacija globoko v drugem polčasu, ko je Ivan Kontek zamudil in je povlekel Toma Žurgo. Ker je Luka Majcen suveren izvajalec enajstmetrovk, ta je bila že tretja uspešno izvedena letos, je zadostovalo za tretjo zmago orlov. Predvsem zato, ker obračun ni ponudil veliko, saj se je Aluminij, ki je dotlej izgubil le v Ljudskem vrtu, znova predstavil kot moštvo, ki na gostovanjih igra preveč zadržano in preračunljivo.

Triglavu so »šumari« že v prvem polčasu prepustili pobudo in strele od daleč, v nadaljevanju pa jih ni dovolj prebudila niti izjemna priložnost Gorana Brkića, ki je zastreljal najlepšo priložnost na tekmi. Aluminij se je zanašal na redke prebliske, a naletel na obrambo, ki je zdržala medli pritisk in se za nagrado naposled otepla nalepke najslabše zadnje vrste v ligi.

Vizinger že sedmič v polno

Celjani so potrdili, da je bilo poletno gostovanje v Sežani, ko so Kraševci priigrali premierno zmago po vrnitvi v prvo ligo, zgolj neposrečeno ogrevanje. Na prehodu iz prve v drugo četrtino prvenstva so že v svojem standardnem prvoligaškem pogonu, ki so ga nadgradili z rutinsko zmago. Božič je z 1:0 poskrbel za odločilno pobudo, Vizinger je s potrditvijo zmage in sedmim zadetkom ostal v stiku z vrhom lestvice strelcev. Najboljši sežanski Sikimić se še naprej posti, v Celju je v 60. minuti zgrešil za izenačenje in peta celjska zmaga in sedmi sežanski poraz sta bila na pragu končne potrditve.