Da je bila Slovenija na današnji tekmi v mariborski dvorani Lukna absolutna favoritinja, so dovolj jasno nakazovale tudi kvote na največji svetovni stavnici. Na zmago Slovenije sploh ni bilo mogoče staviti, kvota za zmago Kosova pa je bila kar 41. Slovenke so na svoji uvodni tekmi v skupini 3, v kateri je v sredo zvečer Nemčija doma premagala Belorusijo s 40:30, nastopile v precej oslabljeni zasedbi, saj so iz različnih razlogov manjkale Elizabeth Omoregie, Tamara Mavsar, Lina Krhlikar, Teja Ferfolja, Branka Zec, Nataša Ljepoja…

Kljub temu so gostiteljice, pri katerih je selektor Uroš Bregar spočil večino nosilk igre (Ana Gros, Tjaša Stanko, Alja Varagić, Nina Zulić, Polona Barić…), suvereno opravile z gostjami s Kosova. Slovenke so hitro povedle s 6:1, prvi polčas po številnih napakah in nihanjih v igri dobile le s plus šest (16:10), v drugem pa so si priigrale največ enajst golov naskoka in suvereno slavile. Slovenija je nastopila v naslednji zasedbi: Vojnović, Pandžić, Klemenčič 4, Strnad 5 (3), Gros, Krajnc 1, Žabjek 5, Stanko, Abina 3 (2), Barič, Zulić, Pišek 6, Varagić, Vučko 5, Svetik 3, Beganović.

Selektor Uroš Bregar je po visoki premierni zmagi dejal: »Naš načrt je bil, da spočijemo najboljše igralke in v ogenj pošljemo mlajše, ki po navadi v igro vstopijo pri desetih golih prednosti ali zaostanka. Tokrat je bilo breme dvoboja od prve minute na njihovih ramenih in prav je, da so občutile ta pritisk. S posameznimi obdobji v njihovi igri sem zadovoljen, z nekaterimi ne, toda najbolj pomembno je, da smo osvojili načrtovani prvi točki.« Naslednja tekma v kvalifikacijah za nastop na EP 20202 na Danskem in Norveškem čaka Slovenijo v nedeljo ob 15.30, ko bo igrala proti Belorusiji v Minsku.