Epstein naj bi Nadio Marcinkovo, po rodu Slovakinjo, v ZDA pripeljal leta 2001, ko je bila stara zgolj 15 let. Pred tem naj bi jo v Jugoslaviji kupil od njene družine, nato pa se v ZDA hvalil, da je njegova »jugoslovanska spolna sužnja«, piše The New York Post.

Leta 2008 naj bi bila po poročanju tabloida Daily Mail, ki se sklicuje na zapise o obiskovalcih jetnikov, na obisku v zaporu na Floridi, kjer je Epstein takrat preživljal kazen za nagovarjanje mladoletnice k spolnemu odnosu, kar devetdesetkrat. V nekaterih primerih je bil zabeležen priimek obiskovalke sicer Marcorkona, a naj bi šlo za isto žensko.

Po navedbah tujih medijev so nekatere od Epsteinovih žrtev preiskovalcem povedale, da je Marcinkova s finančnikom in drugimi mladoletnimi dekleti večkrat imela spolne odnose. Ena od njih je dejala, da je njo in Marcinkovo Epstein med spolnimi odnosi opazoval, jima dajal navodila in masturbiral.

V preteklosti so se sicer v javnosti že pojavila ugibanja o tem, da je bila Marcinkova pri izvajanju spolnih zločinov Epsteinova pajdašica, še piše The New York Post.