Poljaki so se do polfinala prebili s sedmimi zmagami zapovrstjo, doslej pa so nasprotnikom oddali le en niz. Čeprav poljski mediji poudarjajo, da bo vzdušje v dvorani Stožice precej drugačno, kot je bilo na Nizozemskem, kjer je rdeče-bela falanga igrala vse tekme do zdaj, se tekmečevega »navijaškega dopinga« ne bojijo.

Tako dnevnik Fakt24 izpostavlja izjavo trenerja Poljakov Vitala Heynena, da se je poljska izbrana vrsta s sovražno nastrojeno dvorano izvrstno soočila že na lanskoletnem SP v Italiji. Takrat so sicer za uvrstitev v polfinale proti domači izbrani vrsti potrebovali le en dobljen niz. Tega so osvojili takoj na začetku tekme, na koncu pa dvoboj izgubili z 2:3 v nizih.

Da Poljska na tem EP igra vrhunsko odbojko, poudarja tudi časnik Gazeta Wyborcza. Navaja besede nemškega kapetana Lukasa Kampaja po porazu s Poljsko v četrtfinalu, ki je dejal, da je Poljska trenutno neustavljiva. A ob tem Wyborcza priznava, da je Slovenija precej bolj nevarna za poljsko izbrano vrsto, kot se zdi na papirju. Četudi je Poljska v mednarodnem merilu dosegla več in velikokrat vzela mero Sloveniji na mednarodnih tekmovanjih, nazadnje na olimpijskih kvalifikacijah, je na EP v zadnjem času bolj uspešna Slovenija.

Poljaki objavili portret Urnauta

Po pisanju športnega portala sport.pl se tudi slovenski mediji zavedajo moči poljske reprezentance. Čeprav je vzdušje v slovenski športni javnosti optimistično, mediji niso spregledali dosežkov tekmecev Slovenije, piše portal, in citira besede Dnevnika, da je statistika rdeče-belih na tem prvenstvu »zastrašujoča«.

Medtem pa so tudi poljski mediji posvetili nekaj pozornosti najboljšim slovenskim igralcem. Fakt24 je v rubriki, posvečeni najboljšim igralcem v obeh ekipah, tako objavil krajši portret slovenskega kapetana Tineta Urnauta, na nosilni fotografiji pa je slikan med ribolovom.

Poljski mediji pa se v zadnjih urah pred tekmo precej ukvarjajo še s prevozom reprezentance na tekme za medalje v Parizu.

Rdeče-beli so zaradi odpovedi letov slovenskega prevoznika Adria Airways pred polfinalom za nekaj ur obtičala v Amsterdamu, od koder so pozneje poleteli z vladnim letalom. Za prevoz do Pariza pa je po njihovih navedbah bil načrtovan čarterski polet z Adrio, tako da se znova odpira vprašanje prevoza na naslednjo tekmo.