"Hudo telesno poškodovana je bila oseba, ki je v podjetje prinesla odpadke z namenom, da jih tam odloži. Ko je odlagala odpadke, ji je nogo poškodoval keson za smeti, ki ga je premikal voznik tovornega vozila v podjetju," je za STA povedal Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor.

Policisti zadevo še obravnavajo in bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Nesreča se je zgodila v zbirnem centru na Lahovi ulici, s katerim upravlja mariborsko komunalno podjetje Snaga. "V Snagi nesrečo obžalujemo in upamo, da si bo obiskovalka povsem opomogla," so sporočili iz podjetja.

Ob tem so pojasnili, da s številnimi teoretičnimi in praktičnimi izobraževanji redno skrbijo za varno in odgovorno vedenje njihovih zaposlenih v vsaki fazi delovnega procesa. "Ta skrb se odraža v zelo nizkem številu nesreč, ki se zgodijo z največjimi in najtežjimi vozili našega voznega parka. Zavedamo pa se, da smo dnevno v procesih manipulacije z odpadki nenehno izpostavljeni tveganju, da do nezgode pride," so zapisali.

V Snagi so, kot so sporočili, takoj sprožili vse z zakonodajo in internimi akti predpisane postopke, predvidene v tovrstnih situacijah. "Vsa naša skrb je trenutno namenjena poškodovani obiskovalki, njenim svojcem in pretresenim zaposlenim," so navedli.