Poleg omenjene razstave, na kateri so razstavljena dela, ki raziskujejo »materialnost zvoka na sledi dvojnosti, delitvam in iskanjem novih smeri«, v Muzeju tranzitornih umetnosti (MoTA) pa so jo pripravili v sodelovanju z umetnico in kuratorko Sally Golding, obsega festival predvsem avdiovizualne nastope nekaterih najbolj znanih soničnih raziskovalcev, a tudi filmske projekcije, delavnice, okrogli mizi in pogovore.

Tako bo nocoj v CUK Kino Šiška nastopil enigmatični finski dvojec Amnesia Scanner, ki bo predstavil prvenec Another Life, sicer pa znan po bizarnih glasbenih filmih; večer bosta zaznamovala še londonski nadžanrski projekt patten ter ruski avantgardist Ivan Pavlov, znan pod imenom CoH, ki bo poslušalce popeljal na eksperimentalno zvočno potovanje. Jutri bo Sonica gostovala v Cankarjevem domu, kjer se obeta dvojni koncertni večer: prisotne bo ogrela britanska čelistka Lucy Railton, ki je lani pri založbi Modern Love izdala prvenec Paradise 94, sledil pa bo še nastop glasbenika Abula Mogarda. Petkov večer se bo nadaljeval v klubu K4, kamor med drugim prihaja irski dvojec Lakker.

Zaključni večer Sonice bo v soboto na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana, ponudil pa bo avdiovizualni nastop italijanskega gosta Alessandra Cortinija, znanega tudi kot klaviaturista zasedbe Nine Inch Nails, ki s svojim delom zaseda pomembno mesto v svetu sodobne elektronske in sintetizirane glasbe in tehnologije. Njegov nastop bosta podprla Gašper Torkar ter ženski kolektiv soničnih raziskovalk Kikimore.