»Deset, devet, osem, …, tri, dva, ena! Slovenijaaaaaa!« je na bencinski postaji Petrol na Tivolski cesti završalo v pričakovanju začetka prodaje preostalih 2500 vstopnic za današnji polfinale evropskega prvenstva v odbojki. Te so namreč navijači včeraj lahko kupili samo še na Petrolovih servisih. V vrsto enega manjših v Ljubljani se je nagnetlo kakšnih 60 optimistično razpoloženih oseb. Napetost in živčnost sta naraščali z bližanjem kazalcev usodni uri.

»A delijo kaj zastonj? Kaj se dogaja? Samo bencin bi rad plačal,« se je ob vstopu v prostor začudil starejši možakar, ki več kot očitno ni vedel, za kaj gre. »Upam, da jih bom dobila in da je bilo dvourno čakanje vredno. Pa tudi, da ni v ozadju kakšne 'mučke',« je okoli pol pete ure še praznih rok razmišljala Nina, ki je pred prodajnim pultom stala od tretje ure dalje. »Toooo!« je zakričala, ko ji je edini od vseh čakajočih uspelo v roke stisniti štiri vstopnice. Le kakšne pol minute, morda minuto zatem, ko je računalniški sistem »sprostil« prodajo vstopnic, jih je namreč zmanjkalo.

Kam so šle vstopnice?

Ostali v vrsti skorajda niso mogli verjeti, kaj se dogaja. Takoj so se začele širiti zgodbe o teorijah zarote. »Ne razumem, kako je lahko tako hitro razprodano. Zagotovo so si delavci porazdelili vstopnice,« je bil prepričan eden od tistih, ki so trgovino zapustili praznih rok, sklonjenih glav in nejevoljni. »Na majhnem servisu v Šiški celo nihče ni dobil vstopnic,« se oglasi gospa, ki je v vrsto tja poslala drugega družinskega člana. Strateška porazdelitev po različnih točkah v prestolnici se ni obrestovala. Tudi oni si bodo tekmo ogledali kar po televiziji.

»Ne bom jih dala na Bolho!« ob povsem nedolžnem vprašanju grdo pogleda Nina. »Nikoli ne bi storila česa takega. To, da bom na tej tekmi, je neprecenljivo!« je še povedala Nina, ki je bila v Stožicah že na četrtfinalu. Pa pravijo, da se sreče ne da kupiti.