Andrej Gerželj, pek in lastnik pekarne Osem: Kruh je spet moderno živilo
Decembra bo minilo šest let, odkar so v Ljubljani na Gornjem trgu odprli prvo butično pekarno v Ljubljani, v kateri so začeli peči kruh iz kislega testa oziroma iz droži – fermentirane mešanice vode in moke. Tako kot mnogotere kulinarične klasike je kruh iz »Osmice« narejen po starih postopkih, le da je v novi preobleki. Danes pekarna domuje na turistični promenadi na Starem trgu, a kljub temu glavni pek in lastnik Andrej Gerželj zatrjuje, da dve tretjini kupcev predstavljajo domačini.
Andrej Gerželj je povedal, da v pekarni Osem sprejemajo tudi rezervacije. (Foto: Nik Erik Neubauer)
Kruh, narejen iz kislega testa oziroma droži, ki nastanejo iz nastavka vode in moke, je po kraft pivih, čilijih, burgerjih, picah, oranžnih vinih, džinu… še en...
Korošica Anita Šumer, ki je v dveh letih zagnala gibanje drožomanija, na Koroškem pripravlja srečanje za ljubitelje peke z drožmi. Na dogodku, ki bo...
Kriminalisti so stopili na prste peku s pekarnami in slaščičarnami na območju Novega mesta in Bele krajine. Goljufal naj bi upnike, prav tako pa so ...