Kongres kritično in prodorno naslavlja ključne izzive in priložnosti, ki kreirajo podobo sodobnega poslovnega okolja. V slovenski prostor vnaša strokovne izkušnje, razmisleke in spoznanja iz tujine. V pestrih in dinamičnih razpravah spodbuja razmislek o prihodnjih korakih slovenskega menedžmenta in gospodarstva kot celote ter ustvarja pobude in predlaga konkretne ukrepe za oblikovanje poslovnega okolja, ki bo dolgoročno zagotavljal napredek in blaginjo okolja, v katerem delujemo.

O razvojnem preboju v luči podnebnih sprememb

Dvodnevni kongres je eno najbolj odmevnih in pomembnih poslovnih srečanj v Sloveniji. Udeležencem postreže s pestrim izborom predavanj na izbrano in aktualno strokovno vsebino. Letos bodo udeleženci razglabljali, kakšni so zmagovalni voditelji prihodnosti, ki znajo ustvarjati posel in okolje, v katerega prihajajo najboljši kadri. Govorili bodo tudi o tem, kaj prinašajo negotovi časi in se osredotočili na razvojni preboj, upoštevajoč podnebne spremembe. To v luči digitalizacije, umetne inteligence in zelene tehnologije poraja nova vprašanja v tekmi konkurenčnosti.

Priznanji menedžer leta in vključi.vse

Na srečanju bodo podelili najprestižnejše menedžersko priznanje menedžer leta in priznanje vključi.vse. Upravni odbor Združenja Manager je za menedžerja leta 2019 izbral mag. Tomaža Berločnika, predsednika uprave Petrola. Od leta 2011, ko je prevzel vodenje, mu je uspelo preobraziti podjetje, ki ni več le naftni trgovec, ampak postavlja nove trende in poslovne modele na področju energetike in trgovine ter razvija pametne rešitve na področju energetike in mobilnosti. Sekcija menedžerk pri Združenju Manager pa priznanje Vključi.Vse letos podeljuje družbi AMZS, ki raznolikost opredeljuje kot svojo prednost. Med 400 zaposlenimi je skoraj polovica žensk, v ožjem vodstvu več kot polovica, podjetje pa vodi direktorica Lucija Sajevec.