"Brez dvoma podpiramo dialog, ki ga imate vi in vaša vlada z opozicijskimi silami," je dejal Putin Maduru.

"Verjamemo, da je kakršnakoli zavrnitev dialoga neracionalna, škoduje državi in ogroža dobrobit prebivalstva," je dodal ruski predsednik.

Ob tem je pohvalil sodelovanje med državama ter povedal, da namerava Rusija v Venezuelo v bližnji prihodnosti poslati 1,5 milijona odmerkov cepiva proti gripi ter 600.000 ton žit. Z dvostranskim sodelovanjem je zadovoljen tudi Maduro. "Skupaj lahko premagamo vse težave," je poudaril.

Putin je kljub hvaljenju sodelovanja med državama zavrnil, da bo Kremelj z Madurom med obiskom podpisal nove dogovore o sodelovanju.

Maduro je na twitterju zapisal, da je bilo srečanje s Putinom pozitivno in da državi odpirata nove poti za poglobitev sodelovanja.

Venezuela je v hudi gospodarski in politični krizi, Maduro pa po zmagi na lanskih volitvah, katerih izidov številne države ne priznavajo, išče podporo zaveznikov. Teh je malo, med najbolj gorečimi sta Rusija in Kitajska.

ZDA, ki podpirajo samooklicanega začasnega predsednika Juana Guaidoja in so proti Venezueli uvedle embargo na nafto, so že večkrat pozvale Rusijo, naj odreče podporo Maduru. Rusija te zahteve zavrača in Washington obtožuje, da hoče izvesti državni udar.

Putinov tiskovni predstavnik je na predvečer srečanja dejal, da bosta voditelja govorila tudi o "neposrednem vmešavanju tretjih držav v latinskoameriške zadeve".

Maduro je bil v Moskvi nazadnje na obisku decembra lani.