»Krivdo zavračam,« je bil kratek Štefan Kuserbajn, ko ga je sodnica Gordana Malovič pobarala, ali nemara priznava krivdo po obtožnici, ki njemu in njegovemu nekdanjemu nadrejenemu, direktorju družbe Energetika projekt, ta je imela z občino Vransko sklenjeno koncesijo za vzdrževanje cest, ter sami družbi kot pravni osebi očita povzročitev smrti iz malomarnosti.

»Drži pa, da sem bil takrat vodja operative, prav tako drži, da sem bil usodne noči pri mostu, kjer naj bi se tragedija zgodila,« je dejal sodnici. Kuserbajnov zagovornik, odvetnik Boris Kmet, se je v nadaljevanju strinjal, da sodišče na glavni obravnavi izvede vse dokaze, ki jih je predlagalo že tožilstvo ter tudi zagovornika nekdanjega direktorja in pravne osebe Energetika projekt. Soglašal je tudi z neposrednim zaslišanjem avtorjev izvedenskega mnenja fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Prav slednje naj bi bilo ključno za to, da je tožilstvo vložilo obtožnico zoper omenjeno trojico.

Spomnimo, da je v noči s petka na soboto, 13. septembra 2014, na Vranskem divjalo močno neurje, kar je povzročilo, da je narasla voda odnesla del brežine in z njim tudi del mostu čez potok Bolska, na katerega je s službenim vozilom AMZS okoli šeste ure zjutraj zapeljal Miha Baloh, ki je imel ob sebi v avtu še Laro Safran. Baloh ni slutil, da mostu pod naraslo vodo ni več, močan tok pa je vozilo, iz katerega se nista mogla rešiti, odnesel.