"ZDA so sporazum zapustile brez razloga. Trump je poškodoval zaupanje med državama in ga bo treba obnoviti," je dejal in dodal, da to pomeni odpravo ameriških sankcij, ki predstavljajo terorizem nad Iranci.

Trump od torka naprej o Iranu več ni razmišljal, saj je predsednica predstavniškega doma kongresa Nancy Pelosi pozvala kongresne odbore naj sprožijo uradno preiskavo za postopek odstavitve predsednika ZDA oziroma impeachmenta. To se je zgodilo po Trumpovem govoru na ZN, kjer je Iran obtožil, da si želi krvi.

Trump Iran dolži za napad na savdske naftne objekte, vendar je Rohani ponovno zavrnil odgovornost in spomnil, da so jo prevzeli Hutiji iz Jemna, ker jih Savdska Arabija redno bombardira že več let. Rohani je tudi zagotovil, da si ne prizadevajo priti do jedrskega orožja, ki pa ga imajo ZDA na kupe in ki ga razvijajo naprej.

Glede ameriške obtožbe, da je Iran glavni sponzor terorizma na Bližnjem vzhodu, pa je Rohani odvrnil, da to v bistvu velja za ZDA, saj vedno tam, kjer ZDA izvedejo kakšno invazijo, izbruhne terorizem. Terorizem naj bi bili tudi zračni napadi v Siriji brez dovoljenja sirske vlade, je dodal.