TV Slovenija je sicer v ponedeljek poročala, da naj bi bil Kolektor prisiljen v odpuščanje delavcev, sicer predvsem v Nemčiji. Iz družbe pa so danes sporočili, da se uspešno soočajo z upadom naročil, saj so bili na to pripravljeni.

Izpad uspešno nadomeščajo z razvojem in proizvodnjo novih programov, so dodali. O tem, koliko in v katerih podjetjih, če sploh, bo potrebno odpuščanje, pa je preuranjeno govoriti, so še sporočili iz Kolektorja.

V korporaciji Hidria pa so pojasnili, da se je njihova rast v zadnjih dveh do treh letih nekoliko umirila, ter da na obstoječih projektih zaznavajo nekaj nižja naročila. Imajo pa na drugi strani v proizvodnji več naročil zaradi novopridobljenih projektov, zato načrtujejo, da bo obseg prodaje podoben kot lani.

Podobne razmere v Hidrii pričakujejo tudi prihodnje leto, ob opombi, da bo končni rezultat odvisen od gibanj na svetovnih trgih. V primeru nadaljnjih padcev pa se bodo novim razmeram ustrezno prilagodili, so zapisali.

Kot so dodali, so lani v Hidrii uspešno poslovali in več kot 90 odstotkov prihodkov ustvarili z izvozom. Prav v teh dneh pa so uspešno zaključili strateške pogodbe s ključnimi poslovnimi partnerji.